Louisiana er én av statene i USA som for øyeblikket er hardest rammet av koronasmitte. Nasjonalt er ett av tiltakene fra CDC, etaten som har ansvar for folkehelse i USA, å avlyse møter med mer enn 10 mennesker. I Louisiana er guvernørens ordre å unngå alle forsamlinger over 50 mennesker.

Pastor Tony Spell har derimot hoppet bukk over påbudene fra både nasjonale og statlige myndigheter flere ganger, senest på søndag. Det melder CNN.

Allerede forrige uke fikk Spell og Life Tabernacle Church i delstatshovedstaden Baton Rouge, pålegg om å unngå store forsamlinger. På søndag kom likevel rundt 1.000 mennesker til kirken. Mange ble busset inn fra omkringliggende menigheter.

Underskriftskampanje for arrestasjon

Pastoren sier han ikke vil avlyse gudstjenester framover. Det har blant annet ført til et lite hav av kritikk fra andre kristne.

I tillegg har «Folket i Greater Baton Rouge» startet en underskriftskampanje for å få Tony Spell arrestert. De kaller pastoren en sjarlatan og mener han er «en overlagt drapsmann som må stoppes og bli stilt til ansvar».

– Guvernøren må få Spell arrestert og siktet for 1.800 tilfeller der han har satt mennesker i hensynsløs fare, skriver gruppen.

Politisjefen i Baton Rouge, Roger Corcoran, sier til CNN at saken blir etterforsket.

Hevder han blir religiøst forfulgt

Mandag gikk guvernøren i Louisiana ut og ba alle innbyggerne om å holde seg hjemme. Tony Spell har foreløpig ingen plan om å følge ordrene.

– Hvis alle i byen må stenge, gjør jeg det også. Men man kan ikke si at butikker er essensielle, men ikke kirker. Det er trosforfølgelse, sa Spell tirsdag til CNN.

Spell hevder at pandemien er «politisk motivert». Likevel hevder han at kirken hans følger retningslinjene for sosial distansering.

Pastoren i Louisiana er nå én av få religiøse ledere som nekter å stenge dørene. I tillegg til argument om trosforfølgelse og politisk motivasjon, sier Spell at han er blitt kontaktet av Det hvite hus direkte. Pastoren sier han er blitt oppfordret til å avholde møter utendørs og om ikke å la medlemmer få ta på hverandre.

Det hvite hus sier de har vært i kontakt med mange kirkesamfunn over hele landet. De har bedt dem følge retningslinjene fra CDC (Centers for Disease Control and Prevention) for å bidra til å hindre videre smitte.

En Facebook-video fra søndag viser likevel at Spells menighet i stor grad holder på som før – med store og tette forsamlinger.

LIVE - Full Broadcast - Life Tabernacle Church in Central - An extraordinary Sunday morning worship service during most unusual times. Message by Rev. Tony Spell, pastor of Life Tabernacle. Music by Rev. Spell, his father Rev. Timothy Spell, the church choir and band. Produced by Central City News, Woody Jenkins reporting.

Posted by Central City News on Søndag 22. mars 2020

Trump vil åpne kirkene til påske

Donald Trump sa tirsdag at han tar sikte på at kirkene kan åpne igjen til påske.

– Påskegudstjenester med fulle kirker ville vært et vakkert syn, og jeg tror timingen er helt riktig, sa presidenten på en pressekonferanse i Washington.

Dette til tross for at hans egne helsemyndigheter har advart om at hundretusenvis av amerikanere kan bli smittet de neste månedene.

Trump mener at det å stenge ned landet i lang tid vil ha katastrofale konsekvenser for USA og landets økonomi, og mener sosial distansering og god hygiene vil være nok til å bekjempe det han kaller «det kinesiske viruset».

 

LES OGSÅ:

Slik møter verdensreligionene korona-trusselen

Oppdaterte tall om korona-krisen: Så mange er smittet verden over

Stefanusalliansen: «Virusfrykta spreier seg blant uigurar som sit innesperra i fangeleirar i Kina»