«Ikke vær redd for kunnskapen skal skade de unge»

KRLE: Før jeg ble troende så jeg ikke noe stort poeng med at barn og ungdom skulle tilegne seg kunnskap om kristendom. Nå er jeg bekymret for at for lite av dette kan frata dem innsikt og forståelse.

SØYLE: Religion og kirke har stått sterkt i det norske samfunnet i mange hundre år, og det er vanskelig å se atskilt på vårt lands historie uten å inkludere religion, skriver Anita Reitan, med henvisning blant annet til Hans Nielsen Hauges mobilisering av lekfolket. Adolph Tidemand malte «Haugianerne» i 1848.
Publisert Sist oppdatert

Jeg er godt i gang med mitt tredje emne på Menighetsfakultetet, og for hver undervisningslørdag blir jeg tilføyd ny kunnskap. For hver time jeg leser får jeg mer forståelse og for hver oppgave jeg løser blir jeg mer reflektert og forundret. Og for hver uke blir jeg mer bekymret.

Kunnskap er makt sies det. Jeg vet ikke i hvilken grad jeg får mer makt av å ta denne videreutdanningen, men mer opplyst, det blir jeg. Jeg har så langt fått solid kunnskap om kristendom, etikk og filosofi. Siden jeg har valgt å gjennomføre en videreutdanning i KRLE, får jeg i tillegg god innsikt i hva som blir undervist i dette faget, både på grunnskolen og i videregående skole. Og der hvor mange tenker at det i dette faget blir undervist i kristen forkynnelse, kan jeg med hånden på hjertet si at her er det lite av det. Eller for å være ærlig – ingen ting.

Hva er det vi fratar de unge?

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP