Verdidebatt

Om bibeltroløshet og falsk musikk

Når Jesus kan tolke om ord eller gjøre unntak fra det som står skrevet, til beste for mennesker i sin samtid, kan også vi.

Sofie Braut vil ta Bibelen på alvor, og i Vårt Land 30. august beskriver hun godt hva hun ønsker: å underordne seg sin mann som en frihet og å holde seg til et for henne bibeltro syn på homofili.

Teologer som prøver å tilpasse Bibelen til dagens samfunn, blir for henne musikanter som spiller på et amputert piano. Den musikken blir falsk og kan ikke danses til, hevder hun.

Et kjent ideal

Å følge Bibelens ord «slik det står» er ikke et nytt ideal. Også Jesus møtte utfordringer med skrifttro lesere på sin vandring her på jorden.

Som det står å lese i Luk. 6:9, en beretning om da Mesteren helbredet på sabbaten, jødenes helligdag. Jesus utfordret dem slik: «Nå spør jeg dere,» sa Jesus, «hva er tillatt på sabbaten? Å gjøre godt eller å gjøre ondt, å berge liv eller å ødelegge liv?»

Hva setter Jesus høyest her? Skrifttroskap eller det som er godt for menneskene? Svaret gir seg selv.

Om Jesus kan, kan vi

Jeg tenker: Når Jesus kan tolke om ord eller gjøre unntak fra det som står skrevet, til beste for mennesker i sin samtid, kan også vi.

Slik teologene Breistein og Hegstad blir konfrontert med at de gjør i Braut sin kronikk. Så får det heller lyde falskt i Braut sine ører.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt