Verdidebatt

Å følge hjertet sitt er et personlig kall

LIVSKAMPER: Når det kommer til det å være menneske på godt og vondt, å være hel og leve i ett med seg selv og sine følelser, røper Espen Ottosen mangel på både kunnskap og erfaring.

Etter å ha lest Ottosen sin kronikk mandag kveld, rant det kjente sitatet fra Liv Signe Navarsete meg i hu: «De veit ikkje kva de snakkar om!»

Ottosen kan mye om Bibelen og viser også stor kunnskap fra mye annet han har studert og leser. Men når det kommer til det å være menneske på godt og vondt, å leve i ett med seg selv og sine følelser, være hel, røper han mangel på både kunnskap og erfaring, slik jeg leser ham.

Motsier menneskers kamper

For hvordan kan Ottosen gang på gang med sin fortolkning av Bibelen motsi menneskers egne livshistorier, livskamper og vei til å få leve i ett med seg selv og samtidig få leve et meningsfylt liv i Guds tjeneste, slik nå sist presten Jan Bjarne Sødal beskriver i Min tro-intervju med VL fredag 22 juli?

Han har fulgt hjertet sitt, ja, og Skriften har sentrale ord for at akkurat der finner vi veien til oss selv og til Gud.

«Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet utgår fra det», står det å lese i Ordspr 4,23.

For Ottosen handler Sødahl sin vei til fred og forsoning i livet kun om å likestille forskjellige etiske samlivsformer.

Mangel på respekt

Å motsi et slikt vitnesbyrd, slik Ottosen gjør, mener jeg er mangel på respekt for andres liv og integritet, men kanskje bunner det i mangel på kunnskap. Hva vet jeg?

At det onde også kommer fra hjertet, slik Ottosen siterer Jesus på, er jeg vel kjent med.

Men det er en helt annen sak.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt