Verdidebatt

Kjære Terje Hegertun, tusen takk!

Takk for at du lytter, og at du deler våre ønsker om å bli inkludert på lik linje med heterofile i de menighetene vi har bakgrunn fra.

De siste ukers avisskriverier levner ingen tvil om at noen kristne grupper fortsatt prøver å hevde sin rett til å være de eneste med en riktig forståelse av Bibelen. Vi setter stor pris på det arbeidet du har gjort og den ydmyke holdningen du har til temaet. Vi skulle ønske flere kristne viste den samme tilnærmingen til denne saken.

Vi er skeive som ønsker å stå opp for det monogame samlivet mellom to voksne, både for heterofile og for homofile, lesbiske og bifile. Vi er etterfølgere av Jesus som søker et livslangt samliv med den vi elsker. Du tar våre erfaringer på alvor, og det er noe vi har savnet innen frikirkeligheten ganske lenge. Vi håper at denne boken vil skape rom for flere samtaler.

Vi har ikke valgt legningen vår

Vår bønn er at ledere og pastorer i frikirkelige sammenhenger leser boken, og tar seg tid til å arbeide med de spørsmålene du har arbeidet med. At de lytter til lengselen de av oss som er skeive og kristne bærer på, lytter til livene våre og lytter til troen vår. Vi tror og håper at arbeidet ditt, Terje, vil bidra til gode samtaler og dialoger i flere kristne sammenhenger.

Vi har ikke valgt legningen vår, og vi velger ikke hvem eller hvilket kjønn vi blir tiltrukket til. Vi blir jo ofte møtt med ord som selvfornektelse, lyster og begjær når vi forteller om våre ønsker om å dele livet med den som ser oss på det mest sårbare, den som vi ønsker å stå sammen med i gode og onde dager. Takk for at du lytter til våre ønsker, uten at det betyr at vi må bli kastet ut av menigheten.

Du åpner opp en dør som mange av oss trodde var lukket for alltid. Du menneskeliggjør våre opplevelser og lengsler, i motsetning til de som gjør oss til et teologisk problem.

Vi håper at flere vil innta en ydmyk tilnærming

Vi har mange ganger kjent på frustrasjon over heterofile som så enkelt kan legge en bør på våre skuldre uten at de klarer å forstå hvor vanskelig det hadde vært for dem om de hadde vært underlagt de samme «standardene». Din tilnærming til å inkludere likekjønnede par i de samme idealene som for heterofile, og arbeidet du har gjort i forhold til bibeltekstene er noe som vi håper kan løfte opp en bedre forståelse om hva versene som omtaler sex mellom menn (+ et vers om kvinner) faktisk handler om.

Vi har også sett forsøk på å ta mannen og ikke saken som du skrev selv, og kanskje er det slik at noen er redde for å gå tom for argumenter – da er det enklere å ty til håpløs retorikk. Noe av det vanskeligste vi mennesker gjør er å innrømme at vi har tatt feil. Vi håper at flere vil innta en tilsvarende ydmyk tilnærming til temaet som deg, og også ser den menneskelige biten. Ser at vi er Guds barn som tilfeldigvis blir tiltrukket av personer med samme kjønn, og hvis ønske bare er å leve i trofast samliv med den vi elsker.

Vi i Skeivt kristent nettverk er veldig takknemlig for at du lytter og tar våre historier på alvor, og for at du har valgt å bruke stemmen din i en sak som betyr så mye for mange av oss.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt