Verdidebatt

KrF vil gi småbarnsfamilien en ekstra ferieuke

TIDSKLEMME: Slik kan feriene blir en hyggelig tid og ikke bare et logistikkprosjekt.

De fleste er fra før av svært pressa på tid, og for mange er det et logistikkmareritt og finne ut av hvordan de skal løse planleggingsdager, inneklemte dager, høstferie og vinterferie, juleferie, påskeferie og ikke minst sommerferie.

Skolen har 60 feriedager mens foreldre har bare 25 dager hver. Regnestykket går ikke opp. Særlig i den fasen der du gjerne har både barnehagebarn og barn i småskole er det 7-8 uker sommerferie som på ingen måte går opp. Den ferien man hadde gledet seg til og var ganske desperat etter å få sammen som familie ender opp med at man må passe unger på skift, og kanskje få til ei felles ferieuke om man er heldig.

Dette tærer på familieliv, og er kanskje en enda større utfordring for aleneforeldre eller familier uten besteforeldre i nærheten eller godt nettverk.

Å løse familiens utfordringer og hjelpe familiene er god samfunnsøkonomi.

—  Jorunn Gleditsch Lossius

Ikke bare et logistikkprosjekt

Under koronaen har mange familier hatt et roligere tempo med mer hjemmekontor og fleksibilitet, færre aktiviteter og mer tid sammen. Det har gjort virkelig godt for mange. Som foreldre er jo det noe av det viktigste å ha gode dager sammen med barna, samt mulighet til å skape felles opplevelser og minner med den gjengen du er aller mest glad i.

Vi vil at ferietiden med barna skal være hyggelig og fin, ikke bare et logistikkprosjekt. Det er heller ikke gøy å alltid være det barnet som må på SFO mens alle andre tar fri og finner på ting sammen med foreldrene.

Prislappen er kanskje høy, men likevel finnes ikke noe som er viktigere å investere i enn barna våre. Å løse familiens utfordringer og hjelpe familiene er god samfunnsøkonomi. Det at vi gir vi dem litt mer slakk vil virke forebyggende på sykemeldinger, samlivsbrudd, på barns generelle trivsel og utvikling i skole og barnehageliv.

Bygge sterke familier

Kanskje blir det også slik at flere føler at de får kabalen til å gå opp slik at de tør å få flere barn? Det handler om å bygge sterke familier og trygge barn. Lykkes vi med det så vil mye annet i samfunnet falle på plass.

Å gjøre hverdagen enklere for familiene er en av de viktigste sakene for KrF. Barnefamiliene har KrF i ryggen. Derfor står vi på kontantstøtten og vi ønsker en raus barnetrygd og engangsstønad.

Vi jobber kontinuerlig med å utvikle politikk som skal spille på lag med familien. En ekstra ferieuke vil være en veldig god løsning på logistikkutfordringene året igjennom for barnefamiliene.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt