Verdidebatt

Politisk korrekt og stolt av det

PRIDE: Hvis det å kjempe for menneskers frihet til å være seg selv er å være politisk korrekt, så bærer vi i MDG merkelappen med stolthet.

I et opprop i Vårt Land hevder flere konservative ungdomspolitikere fra KrfU at rommet for å ytre seg som motstandere av Pride-paraden og skeives rettigheter har blitt trangere.

Men hvorfor er det så viktig for KrFU å mene noe om hvem andre elsker, eller hva slags kjønn de har? Det KrFU mener er en trangere offentlig debatt diktert av «politisk korrekthet», er heller det motsatte. Gjennom mange tiår med kamp har den skeive bevegelsen og deres allierte sørget for at skeive skal få grunnleggende rettigheter, lov og ikke minst aksept for å elske den de vil og være den de vil.

Rauand Ismail, stortingskandidat for MDG i Oslo
Josefine Gjerde, stortingskandidat for MDG i Hordaland
Nora Selnæs, stortingskandidat for MDG i Sør-Trøndelag

Skeives allierte må oppsøke kunnskap om de mange problemstillingene som ulike skeive grupper opplever

—  MDG-politikere

Skeive kristne og muslimer er redde

Det skulle bare mangle. De har gjort samfunnet og debatten mer åpen, ikke mindre. Det er altfor mange skeive som fortsatt ikke tør å leve slik de ønsker. Vi vet at skeive har dårligere psykisk helse enn resten av befolkninga.

I en undersøkelse gjennomført av Sintef i fjor, kom det frem at unge i kristne og muslimske miljøer særlig kjenner på stress knyttet til seksualitet og legning. De er redde for å fortelle at de er skeive, av frykt for hvordan samfunnet vil reagere.

Ikke minst: Transpersoner blir fortsatt diskriminert, misforstått og feildiagnostisert i møte det offentlige helsevesenet, og de av oss som ikke identifiserer oss som menn eller kvinner har fortsatt ingen juridisk kjønnskategori.

Å si nei til hets er ikke nok

Det er fristende å spørre KrFU-politikerne hvor solidariteten de ellers utviser - overfor barn på flukt, barn med kromosomavvik og ofre for menneskehandel - har blitt av i møte med skeive?

Hvis KrFU-politikerne tror at å si nei til hets og trakassering av skeive er nok, henger de milevis bak resten av oss. Selvsagt skal vi stå opp mot hat og trakassering, men kampen for skeives rettigheter og kår i samfunnet er ikke begrenset til dette.

Skeives allierte må oppsøke kunnskap om de mange problemstillingene som ulike skeive grupper opplever, og politikerne må endre lovverket og tilpasse helsevesenet til tida vi lever i. Det kommer i alle fall vi til å kjempe for hvis vi skulle komme inn på Stortinget.

Å gjøre seg selv til offer fordi skeive mennesker får større aksept, og paraden blir stadig større, er direkte ufint overfor alle skeive

—  MDG-politikere

Politisk korrekt og stolt av det

Å delta i Pride-paraden er en ikke obligatorisk for noen. Hvis du ikke støtter skeive menneskers kamp for mer frihet og flere rettigheter, trenger du ikke å gå i paraden. Men å gjøre seg selv til offer fordi skeive mennesker får større aksept, og paraden blir stadig større, er direkte ufint overfor alle skeive som i årevis har vært ofre for fordømmelse, for diskriminering og for verbal og fysisk vold.

Konservative har alltid ønsket å bestemme over andres liv. Nå stempler de også de av oss som ønsker å gi mennesker mer frihet til å elske hvem de vil og leve som de vil, som «politiske korrekte».

Hvis det å kjempe for menneskers frihet til å være seg selv og leve livene de selv ønsker, er å være politisk korrekt, bærer vi i MDG merkelappen med stolthet.

Hvorfor? Fordi vi lever i 2021.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt