Verdidebatt

Stiller Kirken seg virkelig bak «Skeiv Sexhåndbok»?

RESSURSBANK: Den norske kirke, jeg håper dette er en glipp.

Kirken har noe som kalles for «ressursbanken», en egen nettside med massevis av ressurser som kan brukes av menigheter i arbeidet med for eksempel barn og unge. Ressursene som publiseres her opplyses det om at er laget av menigheter, men også av andre organisasjoner og samarbeidspartnere. Ressursbanken blir redigert av Avdeling for kirkefag og økumenikk og avdeling for kommunikasjon i Kirkerådet.

Detaljert sexhåndbok for skeive

Ressursbanken inneholder forslag til aktiviteter, samtaleopplegg og mange flere viktige hjelpemidler som Kirkens menigheter kan benytte seg av. Men jeg ble tipset om en litt annerledes ressurs som visst nok også skulle ligge tilgjengelig her, som etter jeg sjekket dette kan bekrefte at gjør. Den norske kirke har nemlig i sin ressursbank en «Skeiv sexhåndbok - det du ikke lærte på skolen», ja du leste riktig. Denne håndboken er laget av Skeiv ungdom og er ganske undervisningsutformet med detaljert tekst om hvordan man kan ha samleie på ulike måter, jeg vil påstå at teksten er mer innholdsrik i denne håndboken og på et større detaljnivå enn hva du finner i naturfagsboken på den vanlige ungdomsskole. «Den handler om sex, seksuell helse og seksuelt overførbare infeksjoner. Heftet er beregnet på alle ungdommer, uavhengig av seksuell orientering».

Jeg tar utgangspunkt i at Den norske kirke stiller seg bak denne håndboken. Da lurer jeg på hvordan Kirken argumenterer for BDSM?

—  Therese Egebakken

Jeg lurer veldig på følgende: Støtter Den norske kirke alt av innhold i denne håndboken? For det som legges ut på Ressursbanken bør vel Den norske kirke kunne stå inne for når det publiseres som ressurser her? Jeg tar dermed utgangspunkt i at Den norske kirke stiller seg bak denne håndboken og hele dens innhold. Da lurer jeg på hvordan Kirken argumenterer for BDSM, andre grove skildringer i teksten og i samme håndbok oppgis organisasjonen FRI helt på slutten som en av flere man kan kontakte for relevant info. Betyr dette at Den norske kirke også stiller seg bak den svært liberale politiske plattformen til organisasjonen FRI?

Hva med å lage kirkas egen håndbok?

Som folkekirke er det naturligvis viktig at vi tilbyr ressursmateriell også om tematikk som skeive sin seksualitet, samliv generelt og flere ting. Men kunne vi ikke klart å produsere en slik «håndbok» som kirke selv? Det finnes ikke argumenter eller bibelvers som legitimerer BDSM, og jeg tviler veldig på at Gud mente at samlivet mellom oss mennesker skulle inneholde alt som skildres i «Skeiv sexhåndbok». En ting er også helt sikkert, flere av momentene i FRI sin politiske plattform er absolutt ikke noe som tales for i Bibelen.

Den norske kirke, jeg håper det kan bekreftes at Kirken ikke støtter alt som kommer frem i denne håndboken og at den dermed kan fjernes fra Ressursbanken. Jeg krysser fingrene for at denne publikasjonen er en glipp.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt