Verdidebatt

Dette handler ikke om Ropstad!

Det står respekt av måten Kjell Ingolf Ropstad har stått opp for mangfold og likeverd for alle.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Espen Andreas Hasle

Fylkesleder Oslo KrF

Leser man Vårt Land så kan man få inntrykk av at kampen for et samfunn med plass til alle egentlig handler om hvorvidt Ropstad taper eller lykkes. Avisen gir talerstol til valgforsker og tidligere SV-medlem Tuastad som mener at Ropstad er «kraftig svekket».

Vårt Land løfter ofte de viktigste verdikampene på sine sider. Jeg er skuffa over at avisen i denne saken igjen benytter anledningen til å vri fokuset bort fra saken og over til person. Det synes jeg er uheldig. Dette handlet ikke om Ropstad. Kampen for menneskeverd og mot et samfunn hvor staten legger opp til sortering av mennesker er noe som stikker dypt.

Det at Arbeiderpartiet, SV, MDG, Rødt og Frp nå fant sammen og har gjort at vi har fått en svært liberal bioteknologilov som åpner for mange nye etiske problemstillinger. KrF har vært det eneste partiet som unisont har kjempet mot disse lovendringene.

Det er en underlig logikk at en partileder og et parti blir svekket av å stå for noe og ta kampen. Det som har vært påtagelig de siste ukene har vært den brede støtten fra personer og miljøer som (foreløpig) ikke identifiserer seg som KrF-velgere. Kampen for menneskeverdet favner langt bredere enn dem som til vanlig sier de stemmer KrF.

Verdikampen er ikke over. Den blir bare viktigere i årene som kommer. Når alle andre partier har sviktet mener jeg at også Vårt Land burde se at KrF trengs mer enn noen gang.

Er Ropstad svekket? Jeg mener tvert imot. Det står respekt av måten han har stått opp for mangfold og likeverd for alle.

LES MER:

Vårt Land anbefaler

1

1

Mer fra: Verdidebatt