Verdidebatt

Visjon Norge som «Guds forrådshus»?

Alle plikter å si ifra om urett, spesielt mot dem som ikke klarer å se det selv. Ellers er man feig!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I mai 2016 uttalte Jan Hanvold til VG at det ikke trengs demonutdrivelser i Norge. Knappe 4 år etter ser han plutselig demoner overalt, som plager folk med frykt, angst og sykdommer. De karismatiske og mest fundamentalistisk troende, er dem som får besøk av disse fiktive demonene. For å bli kvitt demonene må man oppfylle sin del av «Pakten» med Gud; gi «førstegrøden» eller tienden til Gud, hvis ikke vil ikke Gud hjelpe deg.

Men Hanvold stopper ikke der. Han drar det så langt at han påstår at hvis du f.eks. velger å betale strømregningen din først (som seg hør og bør), så blir strømleverandøren Herre i ditt liv og du åpner da døren for Djevelen og blir utsatt for forbannelse. Deretter topper han det hele med å overbevise seerne om at Visjon Norge er «Guds forrådshus», som visstnok er «god jord» å så inn til. Han sier videre at Visjon Norge «bærer frukt», mens andre ikke gjør det, men det er vel mer nærliggende å si at Visjon Norge «bærer frykt». Andre hjelpeorganisasjoner, som Røde Kors, er konkurrenter til Visjon Norge. Derfor er det muligens også viktig for Hanvold å «snakke ned» slike organisasjoner.

Vi mennesker opplever til tider tragedier i livet, det være seg tap av venner eller familiemedlemmer, skilsmisser, økonomiske problemer eller sykdom. Dette er normale hendelser, men Hanvold klarer likevel å manipulere folk til å tro at demoner står bak, og kronene ruller inn på Vipps og callsenter. Lommeboken blir dermed tynnere og de økonomiske problemene større. I neste omgang vil de kanskje «så inn» et enda større beløp, i et desperat forsøk på å få oppmerksomhet og hjelp fra en pengegrådig Gud. Hanvold bedyrer at man noen ganger, for å «prøve Gud», må strekke troen sin og gi 10.000,-. Du har nemlig ikke råd til å la være, på tross av at det går ut over komfortsonen din. Hanvold unnskylder sin aggressive tigging med at om han ikke underviste om dette, ville han røvet oss for velsignelsen.

Hanvold mener hans personlige opplevelse med Skatteetaten, som visstnok mirakuløst slettet et skattekrav på 120.000,-, er et godt eksempel på et vitnesbyrd drevet av så/høste-prinsippet. Han ga seg ut av fattigdommen. Han bedyrer at han vet hvor forferdelig det var å mangle det man trenger. Likevel har han altså hatt penger til «å så». Om du mot formodning likevel ikke skulle forstå deg på disse guddommelige prinsippene, så fortvil ikke. Hanvold kan nemlig også friste med boken sin, «Himmelsk økonomi». Der står visstnok alt du trenger å vite om loven om å så og høste.

Dersom det er noe som er mirakuløst ved dette scenarioet, er det at de godtroende ikke gjennomskuer denne type manipulasjon. De ser ikke at det voksende behovet for demonutdrivelser og helbredelser skjer i økende takt med alle de utenlandske «profeter» og predikanter som kommer til landet. Veronica Sandaker er en av Visjon Norges programledere. Hun kom nylig hjem etter å ha gått i lære hos den omstridte demonutdriveren Rich Vera. Etter at hun kom hjem har Hanvold tydelig lært seg at det er lønnsomt med demoner.

Nå venter Visjon Norge-gjengen i spenning på en annen omstridt helvetes-evangelist, Paula White-Cain, president Donald Trumps åndelige veileder. I mellomtiden tropper den ene kristne organisasjonen etter den andre opp på Visjon Norges plattform, noe som er den største grunnen til at Visjon Norge blir ufarliggjort; det er jo så mange flotte program der! Skam dere! Dere er med på å opprettholde hele dette manipulerende sirkuset. Kan dere virkelig stå inne for dette? For det er nettopp det dere gjør ved å stille opp på Visjon Norges programoversikt. Hanvold har for lengst brukt opp kvoten av «uheldige» uttalelser, så man kan ikke lenger unnskylde ham ved å si «slik ville ikke jeg selv ha sagt det» og «Hanvold skal selv stå til rette for Gud en gang. Det er ikke vår plikt å dømme». Jeg vil svare «Jo, det er det!» Alle plikter å si ifra om urett, spesielt mot dem som ikke klarer å se det selv. Ellers er man feig!

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt