Verdidebatt

Intoleranse i toleransens navn

Håndballforbundet har begitt seg ut på en farlig vei med boikotten av Oslofjord Convention Center

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Bård Hoksrud

Stortingsrepresentant for Frp

Norges Håndballforbund valgte nylig å avlyse flere arrangement hos Oslofjord Convention Center i Stokke, fordi en rekke klubber ville boikotte arrangementene. Bakgrunnen var en rekke uriktige påstander om at BCC ville tjene penger på arrangementene. Klubbene som satte i gang boikotten sa de ikke ønsket å spille på et sted hvor det påstås at eierne har feil syn på homofilt samliv.

Håndballen opptrer i strid med egen holdning

Man kan være enig eller uenig med BCC i deres syn på homofilt samliv, men skal vi bli intolerante i toleransens navn? Tidligere idrettspresident Tom Tvedt uttrykte det slik for mindre enn ett år siden: «Vi tror på dialog og ønsker å påvirke gjennom åpenhet fremfor isolasjon.»

Ved å bruke boikott som pressmiddel, opptrer håndballen i strid med det som er deres egen holdning. Man ender da opp med å straffe en uskyldig part – Oslofjord – som gjentatte ganger har sagt at de ikke deler homofilisynet til BCC. De har til og med har sagt at de gjerne arrangerer et Pride-arrangement på sitt anlegg!

LES OGSÅ: Redaktør i Sandefjords Blad: «Norges Håndballforbund har tatt riktig avgjørelse»

Håndballforbundet har begitt seg ut på en farlig vei

Men dialog og åpenhet er tydeligvis bare linjen når det er snakk om å delta på arrangementer i land der homofile fengsles og mishandles, og i land hvor kvinner blir nektet å delta i samfunnslivet på lik linje med menn. Mot et norsk idrettsanlegg derimot, som beviselig ikke diskriminerer homofile, velger håndballforbundet å gi etter for de som bruker boikottmiddelet.

Håndballforbundet har begitt seg ut på en farlig vei. Kommer de nå til å sørge for at ledere og tillitsvalgte ikke kjører biler fra Volkswagen-konsernet, der lederskapet i det homofiendtlige Quatar eier 17 prosent av aksjene? Kommer de til å boikotte arrangementer i Kina der muslimske uigurer kastes i fengsel for sin tro? Kommer de til å sørge for at spillere ikke bruker idrettsutstyr produsert i totalitære regimer?

Eller rekker solidariteten bare til en idrettshall i Stokke? Håndballforbundet har gjort seg selv en bjørnetjeneste når de utøver intoleranse i toleransens navn.

LES MER:

• Oslofjord Convention Center kutter alle bånd til Brunstad Christian Church

• Anders Tyvand (KrF) : «Håndballforbundet legger lista høyt med sin nye, etiske standard»

• BCC-medlem om håndballbråket: «Ønsker nordmenn at røster man ikke liker å høre skal tie?»

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt