Verdidebatt

BCC og vårt syn på homofilt samliv

Det har vært mange oppslag i media den siste tiden, med påstander om BCCs syn på homofilt samliv. Vi ønsker derfor å presisere noe rundt dette.

Harald Kronstad

Forstander i Brunstad Christian Church

BCC respekterer fullt ut alle menneskers rett til å ta personlige valg ut fra de rettigheter samfunnet har fastsatt, både når det gjelder politisk frihet, seksuell legning og familieliv. Vi setter pris på trosfriheten og menneskerettighetene vi har i Norge, og ønsker at alle mennesker skal ha den samme friheten til å tenke, tro og ytre det de vil, uansett om de er muslimer, jøder eller kristne.

Et raust samfunn

Norge skal være et livssynsåpent samfunn. Det er viktig at respekten og rausheten kan gå begge veier, så vi kan leve i fred med ulike syn også i trosrelaterte spørsmål. Det motsatte er diskriminering, uavhengig av hvilken kant det kommer fra.

BCC er ikke part i saken mellom Oslofjord Convention Center og Norges Håndballforbund. Men det er interessant når vi opplever at BCC sine teologiske standpunkt i samlivsspørsmål har blitt debattert i store deler av Norges håndballmiljø. I kommentarfeltene på sosiale medier har BCC de siste ukene blitt anklaget for å være både uetiske, umoralske og intolerante. For oss handler dette ikke om intoleranse, men om tro.

BCC har et tradisjonelt syn på kristen samlivsetikk, og i våre menigheter velger vi å være ærlige om det Bibelen angir for de som vil være en etterfølger av Jesus. Vi forventer ikke at alle deler vårt syn på dette, og dømmer ingen for å tenke annerledes. Det vi ønsker oss er derimot et raust samfunn, der uenigheter kan diskuteres, men også respekteres, selv om det går på tvers av det majoriteten i samfunnet mener.

LES OGSÅ: Ansatte ved Oslofjord fortviler: «Bryr oss ikke om legningen til gjester og ansatte»

Tradisjonell forståelse

At ekteskapet mellom mann og kvinne er den bibelske rammen for samliv, er en tradisjonell, kristen forståelse, som også mange andre kirke- og trossamfunn står ved. Vi har verken myndighet eller ønske om å endre Guds ord og fastholder Bibelens syn på samlivsetikk.

Forkynnelsen i BCC har ingen intensjon om å påvirke seksuell legning, og vi tror ikke på homoterapi som metode eller «behandling». Å si nei til homofilt samliv tar ikke bort at vi respekterer alle menneskers seksuelle legning, og ser ikke denne som begrensende for å kunne leve et fullverdig kristenliv.

Vårt syn på homofilt samliv gjelder i våre menigheter. Utover det har vi ingen interesse av å blande oss i hva andre mener om den saken. BCC ønsker å vise både respekt og raushet i vårt møte med andre mennesker, og vil på ingen måte pålegge andre vårt syn på samlivsetikk.

LES MER:

---

Fakta:

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt