Leder

Verdien av et barn

Det er mulig dette vil føre til at Frp får større oppslutning fram mot valget. Det får så være.

Fremskrittspartiet er på vei ut av regjering. Den utløsende årsaken var følgende spørsmål: Skal et norsk barn i livsfare overlates til seg selv i en flyktningleir i Syra, eller skal det hentes hjem?

Siv Jensen sa ja til hjemhenting på én betingelse: dersom det er mulig å få barnet hjem uten moren. Dersom dette ikke var mulig ville hun ofre barnet.

De andre partiene satte barnet høyere. De ville hente barnet hjem, også dersom det innebar å hente moren hjem.

Det standpunktet ga statsminister Erna Solberg et dilemma: På den ene vektskålen lå barnet. På den andre hennes viktigste politiske prosjekt: Den borgerlige samlingsregjeringen. Skulle barnet eller regjeringen reddes?

Sannsynligvis visste ikke Solberg hva konsekvensene ville bli da hun tok valget. Men hun visste at valget av barnet ville bli særdeles vanskelig å akseptere for Frp. For Solberg ble det enten barnet eller Frp. Hun valgte barnet og ofret sitt politiske prosjekt. Var det verdt det?

Spørsmålet er egentlig feil. For det er ikke alle valg du kan vurdere i et kost- og nytteperspektiv. Å velge barnet handlet ikke bare om det enkelte barnet. Det handlet om å velge verdier. Selve menneskeverdet lå på vektskålen. Det handlet å være tro mot meningen med livet.

Vi mener statsministeren valgte rett. Vi mener hun burde valgt barnet selv om hun hadde visst at Siv Jensen mandag 20. januar 2020 innkalte til pressekonferanse og meldte at de trakk seg ut av regjeringen.

Det er mulig dette vil føre til at Frp får større oppslutning fram mot valget. Det får så være. Noen ganger har man ikke noe valg. Man må gjøre det som er rett. Uansett.

MER OM REGJERINGSDRAMAET:

• Ap-Støre og Sp-Vedum viser ingen lyst til å overta

• Hareide: Vil Frp ut av regjering, er det ingen som bør stoppe dem

• Jagland mener Frp bommer: Vi er sikrere når IS-krigere er i fengsel enn på frifot utenfor Europa

• Solberg og partnerne kan møte Frp-drama i årevis

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Leder