Meninger

Endetiden 
er nær

Tyrkia åpner for å gå inn med 
bakkestyrker i Syria. Det kan bli 
møtt med jubel fra IS-soldatene.

Få nyhetsbrev fra Vårt Land. Meld deg på her!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I ett år nå har Den islamske staten (IS) ventet utålmodig i den lille landsbyen Dabiq i Nord-Syria — mindre enn femten kilometer fra den tyrkiske grensen. Ifølge apokalypselæren de lener seg på, er det her det siste slaget skal stå som ender med at Jesus leder muslimene til seier. Det vil være forløperen til endetiden.

Dabiq var i 1516 åstedet for slaget der de 
tyrkiske osmanene knuste mamelukkene, noe som banet vei for opprettelsen av det sist anerkjente 
muslimske kalifatet. I august i fjor inntok IS byen, og feiret som gale da den falt.

LES HOVEDSAKEN: Her skal slaget stå. Jesus skal lede muslimene til seier

Venter på Roma

Og nå står altså soldatene i Dabiq og venter på Roma, som er den sentrale og ultimate fienden i endetidslæren som preger IS. Men spørsmålet har hele tiden vært: Hvilket av nåtidens land refererer Roma til? USA har lenge vært en favoritt, men også Vatikanstaten med paven i spissen har blitt nevnt.

LES MER: Vil nye funn endre Koranen?

I mars var jeg i kontakt med den australske konvertitten Musa Cerantonio, som har blitt utpekt som en av de to mest innflytelsesrike spirituelle autoritetene for fremmedkrigere av tenketanken International Centre for The Study of Radicalisation and Political Violence (ICSR). I sin bok Which nation does Rum in the ahadith of the last days refer to?, hevder han at det er nabolandet nord for Syria som er den store fienden.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Får vann på mølla

– Vi kan ikke slå det fast, men ut i fra bevisene vil jeg si at jeg er nesten helt sikker på at Tyrkia er vår tids Roma, sa Cerantonio.

I det siste har tilhengerne av denne endetids­læren fått vann på mølla. USA og Tyrkia har snakket om å opprette en militær sikkerhetssone i et syrisk område som omfatter Dabiq, og i går åpnet den tyrkiske utenriksministeren for at landet vil sette inn væpnede bakkestyrker.

På Twitter går nå diskusjonen blant sympatisører og andre om hva dette vil bety. Som én skriver: «Dette blir veldig interessant.»

Annonse
Annonse

Mer fra: Meninger