Norge er sakte i ferd med å åpnes opp igjen
etter korona-nedstegningen. Stadig flere bedrifter er i normal gjenge, folk går på jobb og barna går i skole og barnehage.

Det er fortsatt mye å redde

De sårene ideell sektor og næringsliv er blitt påført kan ikke bare lappes sammen igjen. En del ting er tapt – bedrifter har måttet legge ned, mennesker har mistet jobben sin. Samtidig er det fortsatt mye vi kan redde, dersom vi på nytt gjør oss klar for dugnad.

Tenk deg om: Hvilke instanser, lokalsjapper, ­produsenter og bedrifter har du kjær? Hvilke kultur­tilbud ønsker du skal være i ditt nærmiljø også til høsten og neste år? Og hva kan du gjøre for å bidra til at det skjer?

Vi er fortsatt mange som har råd

Vårt Land har tidligere skrevet om at de kristne bokhandlerne sliter. Også kulturarrangører og artister har mistet sine oppdrag. Mange små, uavhengige forhandlere har sett det økonomiske slingringsmonnet renne raskt ut de siste månedene. Aviser og tidsskrifter har mistet annonsører og abonnementer. Vel er det litt dyrere å handle klær borti gata enn på et kjøpesenter – men kanskje er det likevel verdt det?

Mange har ikke noe ekstra å rutte med i disse dager, og kan ikke bruke det lille de har på dyre
varer. Men vi er fortsatt ganske mange som har råd til å investere. Folk har planlagt utenlandsferie, satt av penger til festivaler og andre arrangementer. Hva skal disse pengene brukes til i sommer?

Bruk pengene dine!

Vårt Land vil slå et slag for å legge igjen pengene der hjertet ditt er. Kanskje er det en frivillig organisasjon som har fått alvorlige fall i inntektene sine. Kanskje er det en lokal restaurant som strever for å holde seg på beina.
 Kanskje er det en uavhengig butikk som i disse dager lurer på om de må stenge for godt.

Uansett hva du liker der du er: Bruk pengene dine! Overnatt på norsk pensjonat når du ikke kan bo på hotell i utlandet. Kjøp kortreist mat om det er mulig. Stikk innom urmakeren, skobutikken eller bokhandelen som er nærmest deg, og ta del i dugnaden for et fortsatt mangfoldig norsk kultur-, frivillighets- og næringsliv.

 

LES OGSÅ:

• Mange barnevernsbarn overlates til seg sjølv

• Ny Moria-uenighet mellom regjeringspartiene: Vil ikke telle med Storbritannia og Sveits

• Bjørn Bore: – Jeg har sagt og gjort rasistiske ting