Ren glede og nytelse

I Beaujolais spiller vinbøndene på lag med naturen.

Steinkorset på toppen av Morgon Côte du Py, Beaujolais’ beste vinmark.
Publisert Sist oppdatert

De fløyelsmyke vinene fra Beaujolais har de siste årene blitt virkelig «chic» i Paris. Det merket min kjære og jeg i høst, da vi takket være et arbeidsstipend fikk bo og arbeide to måneder i Fritz Thaulows gamle atelier på Cité internationale des Arts, rett ved Seinen, i bydelen Marais.

I første etasje av bygården ligger en av Paris' mange naturvinbarer, «Lot» of Wine heter den. Fem–seks bord og noen barkrakker. Ingen vits å gå over bekken etter vann. Her serveres gode viner på glass til under ti euro, brød, ost, pølser, skinker, pateer, rilletes av gås og en fantastisk andecarpaccio på tallerkener ved siden av. Som på så mange andre vinbarer i Paris er noen av de beste vinene fra det vakre vinområdet Beaujolais, mellom Burgund i nord og Rhône i sør.

Ærlig og rimelig

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP