Kunst

Dette sier ekspertene om Operaen

Tviler på om det kan bli et «operahus for hele landet».

Mandag mottok kulturminister Thorhild Widvey en rapport om Den Norske Opera & Ballett. Operaen får både ros og ris, og rapporten blir et nyttig grunnlag for videre utvikling, sier Widvey.

LES OGSÅ: Hun blir operaens nye sjef

– Nyttig bidrag

Kulturdepartementet oppnevnte i oktober 2014 et ekspertpanel som fikk i oppdrag å evaluere Den Norske Opera & Ballett, og rapporten «På de skrå bredder» ble lagt fram mandag. Rapporten skulle særlig belyse operaens kunstnerisk kvalitet og ressursutnyttelse.

– I tillegg til å være et nyttig grunnlag for videre utvikling, er slike evalueringer et viktig premiss for å drive en kunnskapsbasert kulturpolitikk. Jeg ser fram til å lese rapporten, sier kulturminister Thorhild Widvey etter mottakelsen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Får også ros

I panelets helhetsvurdering roses operaen for sterk kunstnerisk vilje og internasjonalt orienterte kunstneriske programmeringer, mens utviklingsarbeidet ved de ulike delene av institusjonen får mild kritikk for ulik lederstil og filosofi. Panelet stiller også spørsmål ved operaens evne til å være «et operahus for hele landet», og påpeker at institusjonen kan bli en tydeligere stemme i sin samtid.

LES OGSÅ: Pinlig for Operaen

Panelet bak rapporten har siden 2014 blitt ledet av professor Sigrid Røyseng ved Handelshøyskolen BI. Periodiske evalueringer inngår i Kulturdepartementets mål- og resultatvurdering på musikk- og scenekunstfeltet.

LES OGSÅ: Journalistene bak Serial har gitt seg selv en umulig oppgave

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kunst