Anmeldelser

– Dette er ei juleplate som virkelig har tatt meg de siste dagene

Vårt Lands julekalender, luke 7: Olav Egil Aune anmelder årets klassiske julemusikk. Først ut er Kvinnekoret Cantus' plate Fryd

Bilde 1 av 2

Jeg sitter her og kjenner på hva fryd er – FRYD.

Ei juleplate som ­virkelig har tatt meg de siste dagene,­ den varsler glede, alvor, undring, skjønnhet og en takk til både vår jordiske mor og Gudsmor Maria, altså julefryd!

Unni Boksasp – folke­musiker av Guds nåde – har skrevet ny tekst til Max Regers i seg selv slite­sterke Marias voggesang, her i litt fornyet versjon – smittende fint. Den havner godt i øret, voggende og entusiastisk dansende, slik den framføres med Boksasp selv som skyttel og ­«solist» med tjukke l-er og på Nordmøre-mål. Jeg skal spise sokkene­ mine om den ikke glir inn i julesangheftene etter hvert, og «slitne» julekordirigenter får en liten perle i fanget.

Klangfulle og lydhøre arrangementer av blant andre Trygve Brøsle,­ får vi på kjøpet her.

Astrid Krog ­Hasle/Unni Boksasps No kime' alle klokkun' går til hjertet, en bønn om at julenatta må få være stille og god, det er høytid. Ellers de kjære folketonene og julesangene – har O jul med din glede vært framført så gledelig før? Og så er det tekstboka, ingen redsel for gang på gang å understreke at alt dette faktisk handler om Frelseren og frelsens komme. FRYD!

«Dette er ei juleplate som ­virkelig har tatt meg de siste dagene,­ den varsler glede, alvor, undring, skjønnhet og en takk til både vår jordiske mor og Gudsmor Maria, altså julefryd!», skriver Olav Egil Aune.
«Dette er ei juleplate som ­virkelig har tatt meg de siste dagene», skriver Olav Egil Aune.

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Anmeldelser