Kultur

Danskene lager dramaserie om tro

Skaperne bak suksesserier som Borgen lager en ny TV-serie som skal ta religion på alvor.

Den danske TV-stasjonen Dansk Radio (DR) planlegger en ny, stor dramaserie med tema religion. Serien skal handle om familier i en presteslekt og har fått tittelen «Herrens veier».

Adam Price, som også har skrevet manus til andre serier på den danske TV-kanalen, skriver manus til den nye serien. Blant annet har han tidligere skrevet manus til serien Borgen, som ble stor suksess internasjonalt.

Price sier til DR at han håper serien skal ta trosuniverset og folkekirken alvorlig.

– Utfordringen er å være respektfull ovenfor de mange menneskene som tror, samtidig som diskusjonen holdes åpen, sier Price til Den danske radiostasjonen P1.

Han legger til at det er trist om religion ikke diskuteres.

– Derfor er et av målene med svierien at vi går inn i og viser interesse for tro, samtidig som vi holder dialogen om trosspørsmål åpen og varm, sier han.

LES OGSÅ: Bruker tungetale som kunst

Seriepåvirkning

Den danske TV-kanalen har flere store dramasuksesser å skilte med. Den siste serien "Arvingene", som også har gått på norsk fjernsyn, handler om arveoppgjør mellom søsken. Kanalen skriver selv på sine hjemmesider at da serien rullet over skjermene i Danmark opprettet langt flere dansker testamente enn ellers. Da kanalen sendte serien Borgen, ble det langt større interesse for politikk.

– Om "Herrens Veje" får flere dansker til å gå i kirken er vanskelig å spå. Men serien vil nok skape en diskusjon m religion, sier Michael Bach Henriksen, kulturredaktør på Kristeligt Dagblad, til DR.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur