Anmeldelse

«Det motsatte av hat er ikke kjærlighet, men håp», sier Emma Holten fra scenen. Den danske feministen iscenesatte sin egen serie med nakenbilder etter at bilder av henne ble hacket og spredt på nettet. På scenen i Cornerteateret i Bergen, står også Yosef Johannes som tegner The Urban Legend, og den kanadiske ambassadøren i Norge, Artur Wilczynski.

De deltar alle på forestillingen Landscape of Hate, som kombinerer paneldebatt med konsertfremførelse av elektronisk støy-kunst, ledet av ordstyrer Vivek Venkatesh. Målet han har satt seg er å utvide den offentlige samtalen, å gjøre hatet som springer frem på sosiale medier mindre truende, og å skape håp om forståelse på tvers av de virtuelle veggene som isolerer oss fra hverandre.

Publikum ligger

Et middel på veien mot målet er å bringe debatten inn på kunstscenen, og å la kunsten speile debatten etterpå – dissekere den, parodiere den, og vinke tilbake til meningsutvekslingen som nettopp har funnet sted. De tre inviterte paneldeltakerne forteller først om sine egne møter med stigma og fordommer, før de på luftig, om ikke svulstig vis halvt utfordrer hverandre, halvt støtter hverandre i kampen mot det uhåndgripelige netthatet.