Kultur

Alejandro Fuentes covrer Hillsong-låt: – Rant noen tårer

LOVSANG: Den norske artisten Alejandro Fuentes synger om frelse og tro i sin cover-versjon av Hillsong-låten «Oceans».

– Det var lenge siden jeg hadde blitt rørt så mye av en låt, sier Alejandro Fuentes til Vårt Land.

36-åringen fra Kristiansand ble i 2005 et kjent navn da han kom på tredje plass i TV2s talentkonkurranse «Idol». Siden har popartisten gitt ut to album, en rekke singler og deltok i Melodi Grand Prix i 2018 med den spanske låten «Tengo Otra».

Nå har han beveget seg inn i nytt musikalsk landskap: Lovsang.

Det gjør han med sin cover-versjon av Hillsong-låten «Oceans». Sangen er tilgjengelig på Spotify og ble lagt ut på Youtube mandag denne uken. Dagen skrev om det først.

Fuentes la selv ut videoen der han synger, på sin egen instagram-profil. Flere hyller ham i kommentarfeltet, blant annet lovsangsartist David André Østby: «Dette var skikkelig fint».

Hør Fuentes synge låten «Oceans» her:

Lovsang i tunge stunder

Artisten forteller til Vårt Land at han fikk nyss om låten gjennom en god venn, og ble oppfordret til å lytte til den.

– Da jeg gjorde det så skal jeg være ærlig å si at det rant noen tårer.

Han forteller at han hørte låten «ihjel» før han bestemte seg for å lage en cover-versjon av den.

– Alle låter jeg tidligere har fått et sterkt inntrykk fra har jeg hatt en tendens til å lage cover av, i håp om at min versjon kan nå ut til mine fans som kanskje ikke hadde fått med seg de låtene, sier han.

– Hva betyr sangen for deg?

– Den har holdt motet mitt oppe i kjipe stunder. Jeg har gått mer over til å høre på lovsangslåter når jeg føler meg nede.

Tidligere har han hørt på rap og hip hop for å komme seg opp igjen.

– Men jeg kan ikke relatere helt til det nå der hvor jeg er i livet, sier han.

Den har holdt motet mitt oppe i kjipe stunder

—  Alejandro Fuentes, artist

– Ekte og autentisk

– Du synger om Frelseren og Den hellige ånd. Er det noe du har et forhold til?

– Jeg er oppdratt katolsk, så jeg har et veldig sterkt forhold til det. Jeg var litt som han ene sønnen som kom hjem til slutt i bibelhistorien, sier han, og viser til Jesu lignelse om den bortkomne sønn.

Hillsong er en verdensomspennende megakirke med røtter i pinsebevegelsen, og er blant annet kjent for lovsangene sine. Også flere norske menigheter bruker sangene til Hillsong på sine møter.

De siste årene har Hillsong Church vært i hardt vær, med rapporter og dokumentarserier som avdekker og setter lys på flere alvorlige lovbrudd, maktmisbruk og skandaler hos toppledelsen. Hillsong Norway trakk seg ut av det internasjonale Hillsong-nettverket i 2022, og endret navn til Puls.

Fuentes går ikke i en Hillsong-menighet selv og forteller at han kun har hørt musikken deres.

– Jeg elsker at de faktisk gjør det kult å høre på. Også er det ekte og autentisk. Det kan jeg relatere til, sier han.

Hillsong i USA har fått mye oppmerksomhet etter flere pastor-skandaler. Bildet er fra Hillsongs forsamling i New York.

Jeg har fått den ene gaven fra Gud som er stemmen min, så jeg føler det er min plikt å bruke den til så mye godt jeg kan

—  Alejandro Fuentes, artist

Frir til investorer som liker lovsang

At han nå hylles av norske lovssangsfolk på Instagram, synes Fuentes er veldig hyggelig.

– Jeg har fått den ene gaven fra Gud som er stemmen min, så jeg føler det er min plikt å bruke den til så mye godt jeg kan, sier han.

– Vil det bli mer lovsang fra deg framover?

– Du skal ikke se bort ifra det. Jeg har så vidt begynt å utforske rundt denne typen musikk. Til nå har jeg funnet mange godbiter jeg har lyst til å gjøre covers av, sier han, og kommer med følgende oppfordring:

– Hvis det er noen investorer der ute som liker lovsangsmusikk, meg og min stemme, så ikke nøl med å ta kontakt. Kanskje vi kan skape noe sammen. Jeg kan bare gjøre det jeg gjør. Det er å skape musikk.

Les mer om mer disse temaene:

Tove Bø

Tove Bø

Tove Bø er vaktsjef i Vårt Land.

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur