Kultur

Wolfgang Wee slutter i NRK

MEDIER: Flere NRK-ansatte har reagert på at Wolfgang Wee driver podkast på fritiden. Nå forteller NRK-profilen at han har sagt opp jobben – etter ultimatum fra ledelsen.

I mars kunne Vårt Land fortelle om interne reaksjoner på podkasten til NRK-profil Wolfgang Wee. Ansatte i statskanalen skal ikke ha oppdrag, verv eller andre bindinger som kan påvirke troverdigheten. Til tross for dette har Wee drevet en svært populær podkast ved siden av sin faste jobb i NRK.

Nå skriver Wolfgang Wee på sin egen nettside han slutter i i NRK. Grunnen skal være et ultimatum fra ledelsen: «å slutte med podkasten eller ta den inn i NRK.»

«Da valgte jeg å slutte. Og det føles riktig», skriver han videre.

.

Nye retningslinjer

NRKs etikkredaktør, Per Arne Kalbakk, bekrefter at NRK-journalister ikke lenger kan drive podkast utenfor NRK.

– Det er riktig, svarer han.

Kalbakk beskriver følgene av Wolfgang Wee-saken som en konklusjon på de spørsmålene som ble stilt i mars.

– I 2019 fikk Wolfgang Wee tillatelse til å ha et hobbyprosjekt utenfor NRK, men ettersom podkast har vokst voldsomt som medium og blitt en satsning for NRK, må vi nå definere podkasten hans som konkurranse.

Etikkhåndboka er klar på at en journalist i NRK ikke kan drive konkurranse mot egen arbeidsgiver.

Kalbakk viser til at dette ikke er første gang en lignende sak har oppstått. Podkasten til sportskommentator Jann Post, I det lange løp, ble også startet utenfor NRK som et hobbyprosjekt, men ble senere tatt inn som en NRK-produksjon.

– Dette vil også være vurderingene vi gjør i fremtiden, sier han.

Populær podkast

Wolfgang Wee har drevet intervjupodkasten siden 2019. Den byr på «uredigerte samtaler» om blant annet kultur, samfunn, vitenskap og politikk, og har gjennom over 250 pratsomme episoder vokst seg stor.

Nylig har han blant annet lagt bak seg en ellevetimers serie med professor Terje Tvedt. Blant andre gjester som har vært innom er Trygve Slagsvold Vedum, Marit Kolby, Einar Gelius, Asle Toje, Glenn Diesen, Leo Ajkic og Elin Ørjasæter.Geir Magne Staurland

Geir Magne Staurland er tilknyttet kulturavdelingen i Vårt Land som journalist.

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur