Kultur

Norsk krigsfilm utsatt: – Forferdelig

FILM: Den kommende storfilmen «Kampen om Narvik» blir mest sannsynlig utsatt.

Krigsfilmen Kampen om Narvik skulle ha kinopremiere i romjula, men er trolig utsatt. Det skriver NRK.

Parallelt med at koronasmitten har økt og tiltakene blitt flere, har produsent Nordisk Film de siste ukene diskutert frem og tilbake hva de skal gjøre med lanseringen. Etter at Støre-regjeringen tirsdag kveld la frem en rekke nye og strenge koronatiltak, har produsentene i dag at krisemøte.

Filmen vil trolig utsettes, hvis en stimuleringsordning ikke kommer raskt på plass.

– Det er forferdelig å gjøre dette, sier Aage Aaberge til NRK, som forteller at de nå stopper lanseringen og avventer til myndigheten får bedre kontroll på pandemien.

Svært påkostet

Kampen om Narvik er en stor produksjon som tar sikte på høye besøkstall og gode billettinntekter. Med et budsjett på nær 80 millioner kroner, er det en av de dyreste filmene som er produsert i Norge.

Filmen tar for seg det største slaget på norsk jord under andre verdenskrig – slaget om Narvik i 1940. Slaget ble utkjempet mellom 9. april og 8. juni 1940.

«Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene.», heter det i beskrivelsen av filmen.

Carl Martin Eggesbø spiller hovedrollen i filmen. På rollelista står blant andre også Kristine Hartgen, Stig Henrik Hoff, Kari Bremnes og Henrik Mestad.

Ikke første utsettelse

Filmen er allerede utsatt gjentatte ganger. Etter å ha startet opptak vinteren 2020, ble innspillingen kjapt avsluttet da Norge stengte ned 13. mars 2020.

Også fjoråret var problematisk for norsk kinofilm. Da kinoene stengte i store deler av landet mot slutten av året, hadde Den største forbrytelsen premiere. Den kritikerroste filmatiseringen av Marte Michelets mye omtalte bok hadde med det et vanskelig utgangspunkt, og fikk aldri noen ordinær kinolansering. Blant filmene som gikk på kino, ble det likevel julens kinovinner.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur