Kultur

Thomas Espevik blir ny kulturredaktør i Vårt Land

ANSETTELSE: Vårt Land har ansatt Thomas Espevik som ny kulturredaktør. Han kommer fra stillingen som kulturjournalist i Klassekampen. – Engasjementet for litteratur kommer nok til å bli godt smurt utover kultursidene.

– Pulsklokken har nok fått kjørt seg litt ekstra de siste dagene, sier Thomas Espevik.

33-åringen har de tre siste årene vært kulturjournalist i Klassekampen, men i slutten av februar blir ikke navnet hans lengre å finne som byline i avisen. Da tiltrer han som Vårt Lands nye kulturredaktør.

Det er en rolle han tar over med skrekkblandet fryd, ifølge ham selv.

– Det er en stor ære å få lov til å bli kulturredaktør i Vårt Land, og jeg håper og tror jeg har mye å bidra med. Samtidig kjenner jeg på forventningspresset jeg vil få fra kulturfeltet og avisens lesere. Men mest av alt gleder jeg meg, sier Espevik.

Satser på kulturjournalistikk

Han overtar stafettpinnen etter kulturredaktør Arne Borge, som 1. januar blir Gyldendal forlags nye redaktør for skjønnlitteratur.

– Vårt Land satser på kulturjournalistikken, og jeg er svært glad for at Thomas Espevik har sagt ja til jobben. Han er en spennende profil som har en erfaringsbakgrunn som passer veldig godt for Vårt Lands avisprosjekt. sier sjefredaktør og administrerende direktør Bjørn Kristoffer Bore i en pressemelding mandag.

Bore beskriver Espevik som en skarp nyhetsjournalist på kulturområdet. Den nye kulturredaktøren kjenner dessuten Vårt Land og avisas lesere godt, påpeker han. – Han er rik på initiativ og ideer, og har stor gjennomføringsevne. Han kjenner og forstår både kulturfeltet og mangfoldet i Kirke-Norge svært godt, og vil styrke Vårt Land som kulturavis, nyhetsavis og som kristen dagsavis, sier Bore.

Thomas Espevik. Ny kulturredaktør i Vårt Land.

Lang fartstid

Espevik er fra Ålgård utenfor Sandnes i Rogaland, og har lang fartstid fra mediebransjen. Sin første mediejobb hadde han i Stavanger Aftenblads ungdomsredaksjon for nesten 20 år siden.

– Med ungdommelig overmot skrev jeg om egen tro og hadde også en ganske ukritisk reportasje fra en bibelgruppe hjemme hos noen ungdommer i Imi-kirken i Stavanger. Kanskje var det et frampek på at jeg skulle ende opp i Vårt Land mange år senere? spør Espevik spøkefullt, før han legger til:

– For også her vil jeg være opptatt av tro og eksistensielle spørsmål, og hvordan disse viser seg i kulturen. Men forhåpentligvis med et litt mer kritisk og våkent blikk denne ganger

De siste årene har 33-åringen jobbet mye med bokbransje og litteratur, blant annet som redaktør for Bokvennen Litterær Avis og journalist i NRK Kultur.

Han debuterte på Flamme Forlag i 2017 med romanen Hva ville Johannes gjort?

– Engasjementet for litteratur kommer nok til å bli godt smurt utover kultursidene, sier han.

– Har mange tanker og ideer

– Hva er dine visjoner for kulturstoffet i Vårt Land?

– Jeg skal være forsiktig med å bli for konkret her. Jeg har mange tanker og ideer, men tror det er lurt å presentere disse for redaksjonen før jeg går ut andre steder. Når det er sagt, tenker jeg at Vårt Land allerede er en solid kulturavis. Mine to forgjengere, Arne Borge og Alf Kjetil Walgermo, har bidratt godt for å få til dette. Nå skal jeg tråkke i deres fotspor, men også prøve ut noen nye løyper, sier Espevik.

28. februar starter han i den nye jobben.

– Nå er fokuset å forlate Klassekampen med god samvittighet. Jeg har hatt tre veldig fine år i kulturredaksjonen der, under raus og stødig ledelse av Bendik Wold.

Les mer om mer disse temaene:

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje

Caroline Teinum Gilje er journalist i religionsavdelingen i Vårt Land

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur