Kultur

Kirkerådet sier nei til TVL

TVL: Kirkerådet vil ikke inngå et samarbeid med Vårt Land om TV-prosjekt.

Kirkerådet vil ikke inngå et samarbeid med TVL. I vedtaket som ble fattet under fredagens kirkerådsmøte, peker Kirkerådet på at et samarbeid med Vårt Land om TV-satsningen TVL ikke vil være formålstjenlig.

I vedtaket står det:

«Ut fra en totalvurdering av målgruppe, risiko, økonomiske konsekvenser, nedslagsfelt og kanaler med størst potensiale, ønsker Kirkerådet ikke å gå inn i et formalisert samarbeid med TVL slik det er beskrevet i invitasjonen».

Kirkerådets leder Kristin Gunleiksrud Raaum ville ikke kommentere saken til Vårt Land.

---

Vårt Lands tv-prosjekt

  • Vårt Lands Alf Gjøsund er prosjektredaktør for TV-satsingen. TV-veteranene Bjørn Solvang og Bernhard Steen er involvert i forprosjektet.
  • Like før jul ga Vårt Land og TV-prosjektet om lag 40 mulige samarbeidspartnerne en frist til slutten av januar for om de ønsker å være med videre. Pinsebevegelsen, Indremisjonsforbundet og Tro & Medier var blant dem som takket nei.
  • Åtte organisasjoner har takket ja til et samarbeid, blant annet Misjonsalliansen og Norsk Luthersk Misjonssamband.
  • TVL ser for seg en NRK-modell, og er i dialog med Norges Kristne Råd om muligheten for at rådet utnevner et kringkastingsråd for den planlagte TV-kanalen.

---

– TV på vei ut

Kirkerådet er opptatt av å nå frem til flest mulig. De vil særlig finne frem til de yngre aldersgruppene, og ber derfor om at det arbeides videre med «alternative distribusjonsmuligheter». Rådet ber blant annet administrasjonen undersøke muligheten for å starte et eget produksjonsselskap.

Kirkerådsmedlem Therese Utgård Aas er fornøyd med vedtaket.

– Jeg er enig i vedtaket. Jeg tror at mange i kirka ønsker å satse på digital formidling og forkynning, men for min del er det for mange usikkerhetsmomenter når det gjelder TVL, sier hun til Vårt Land.

Behandlingen av saken var unntatt offentligheten, og hun understreker at hun ikke refererer til Kirkerådets diskusjoner. For henne veier forpliktelsen om at pengene Kirkerådet bruker skal komme flest mulig til gode, tungt.

– Jeg tror vi med et samarbeid med TVL ville truffet de vi allerede når. Det vi trenger er å nå de unge, og sånn som jeg ser det er TV som medium på vei ut.

Alf Gjøsund er prosjektredaktør for Vårt Lands TV-satsing. No har han gitt eventuelle samarbeidspartnarar frist ut januar for om dei vil vere med vidare.

Skal undersøke grundig

Alf Gjøsund, Vårt Lands prosjektleder, er overrasket over vedtaket.

– Jeg kjenner verken innstillingen eller handlingsalternativene som er lagt til grunn for vedtaket, så dette må jeg undersøke grundigere før jeg kan gi noen treffende kommentar.

Han festet seg ved at rådet ikke ville gå inn for et samarbeid «slik det er beskrevet i invitasjonen», men påpeker at invitasjonen var åpen.

– Våre undersøkelser har vist at det er et stort ønske om og et stort marked for en kristen TV-kanal. TV er fremtiden for mediebedrifter.

– Kirkerådet er særlig opptatt av å nå ut til yngre, og det blir bemerket at TV kanskje ikke er rett medium. Hva tenker du om det?

– Det vil jeg ikke kommentere.

Måtte i tenkeboksen

I utgangspunktet var Kirkerådet åpne for å slutte seg til prosjektet. I januar var rådet enige om at de så positivt på ideen, men at de trengte mer tid.

– Kirkerådet ser mange positive sider ved TV-prosjektet, og var i utgangspunktet positive til at Den norske kirke skulle være med på dette, men har også flere spørsmål. Derfor ønsker vi å gå en ny runde med Vårt Land, sa kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum den gang.

Vårt Land har også vært i dialog med en rekke andre organisasjoner. Pinsebevegelsen, Indremisjonsforbundet og Tro & Medier er blant dem som har takket nei til et samarbeid.

Åtte organisasjoner har hittil sagt at de vil være med, deriblant er Misjonsalliansen, Norsk Luthersk Misjonssamband og Troens bevis.

Les mer om mer disse temaene:

Elias Bakken Johansen

Elias Bakken Johansen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur