Kultur

– Jeg skrev den sangen i kjærlighet til juleevangeliet

JULESALMEDUGNAD: For Rebekka Bakken gir ikke julesanger bare julestemning – det får fart på skrivesperre og kreativ tørke.

Når Rebekka Bakken treffer på en kreativ tørke, pleier hun å skrive en julesang.

– Da kommer jeg liksom i gang igjen. Det er noe veldig inspirerende med julemusikk, rett og slett.

Bak 24. luke i Vårt Lands kombinerte julesalmedugnad og adventskalender, finner vi Rebekka Bakken med «May the Night Be Gentle» – den første av en rekke julesanger hun har skrevet de seneste årene.

– Jeg skrev den sangen i kjærlighet til juleevangeliet. Jeg følte jeg fikk satt ord på hvordan jeg oppfatter julenatten og budskapet om en nyfødt kjærlighet. Det var natten Jesusbarnet ble født og englene ba om at denne natten måtte være gentle.

Lichtenstein-karantene

Mens pandemien har gjort hverdagen langt mindre travel for mange, kanskje særlig kulturarbeidere, har Rebekka Bakken vært mer opptatt enn på lenge.

– Jeg er egentlig vant til at det meste er ganske stille, og liker å ha tid til kontemplasjon. Så selv om det også var rart, var det veldig bra å gå fra total ro og stillhet til å ha masse intervjuer og konserter.

Winter Nights, julealbumet hun nylig ga ut, var ferdig innspilt allerede før viruset lammet verden. Dermed hadde hun en slags ro i møte med pandemien.

Foruten å ha holdt en del nedskalerte konserter i Norge, var hun en svipptur innom Lichtenstein like før juleferien.

– Det ble en solokonsert for jeg hadde ikke noe band som var villig til å sette seg selv i karantene like før jul. Så det ble ganske intimt. Det var som å være tilbake i gamle dager … helt frem til de satte på scenelysene for da så du bare munnbind.

Selv om det liechtensteinske publikum var kledd i munnbind og satt med tomme seter mellom hver kohort, var det mange til stede.

– Hva man regnet som kohort aner jeg ikke, for det var ikke så mange ledige seter, ler hun.

Denne produksjonen er bestilt av Vårt Land. Musikken er gjengitt med tillatelse fra TONO. Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig.

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur