Kultur

Eldre engelsk ektepar sprer glede og Guds ord på Instagram

Det er aldri for sent å bli influenser. Geoffrey (89) og Pauline Walker (86) har kapret hjertene til 365.000 instagramfølgere over hele verden.

Geoffrey og Pauline Walker sprer glede på internett.

I den lille landsbyen Thringstone midt i England bor Geoffrey og Pauline Walker, henholdsvis 89 og 86 år. De er et helt vanlig eldre ektepar, bortsett fra at de har flere hundre tusen følgere på instagram.

– Det er en heltidsjobb å svare på alle meldingene vi får, men heldigvis er jeg en morgenfugl, jeg står opp klokka 6 og svarer på instagram-meldinger over te og toast mens Pauline sover videre, forteller Geoffrey til Vårt Land.

De startet instagram-kontoen for å ha kontakt med sine 15 barne- og oldebarn. I 2017 var det en fra landsbyen som syns paret var så søte at hun delte kontoen deres på Twitter. Bildet fikk over 150.000 likerklikk, og plutselig gikk det sjarmerende paret viralt.

Vil ikke reklamere

I februar i år skjedde det nok et byks i følgerskaren, etter at paret delte ønsket om å få tilbake vesken til Pauline, som hadde blitt frastjålet på en handletur. Siden har følgertallet bare steget, formodentlig mens folk har sittet hjemme i karantene og hatt behov for et positivt budskap på internett.

– Folk er fantastiske. Vi var litt redde i begynnelsen for hva slags henvendelser vi ville få.

De får stadig tilbud om å bruke instagram-kontoen til å reklamere for ulike produkter, men avslår alle tilbud.

– Som regel vet vi ikke engang hva det er for noe.

Oppbyggelige søndagshilsner

I stedet brukes Geoffrey plattformen til å spre glede – og Guds ord. De er begge kristne, og Geoffrey prøver å få lagt ut en videosnutt med noen oppbyggelige ord hver søndag, gjerne med et bibelvers.

– Det er jo bare noen enkle ord med den nordlige Leicestershire-dialekten min, sier den ydmyke engelskmannen.

Nå får han hver uke flere hundre meldinger fra folk som sier de gleder seg til å høre ham neste søndag.

Sist søndag tok han utgangspunkt i eksplosjonen i Libanon, og snakket om en katastrofe i deres egne tilværelse: Da det eldre paret fikk oversvømmelse i hagen, og ikke hadde mulighet til å komme seg ut av huset. Men plutselig strømmet det folk til for å hjelpe dem.

– Katastrofer fører folk sammen. Når noen er i trøbbel, stiller folk alltid opp, sier Walker, og oppfordrer til å oppsøke bibelfortellinger om katastrofer.

Kaller seg «enkle kristne»

Både han og kona har alltid vært kristne.

– Man kan jo ikke bli født kristen, men vi er begge fra kristne familier. Vi går jevnlig i kirken.

De får mange spørsmål om hvilket kirkesamfunn de tilhører.

– Jeg liker å si at vi er enkle kristne. I landsbyen vår er det en protestantisk kirke og en metodistkirke. I landsbyen ved siden av er det en baptistkirke og en katolsk kirke. Vi går gjerne i dem alle sammen, om de slipper oss inn.

Hver dag får paret mange meldinger fra folk som ber om råd.

– De har problemer i livet sitt og forteller om troen sin. Jeg prøver å svare med enkle råd, basert på våre erfaringer. Vi er veldig heldige og har hatt et godt og enkelt liv.

Gift i 70 år

Under koronaen klarer de seg bra, bortsett fra at de ser mindre til familien.

Geoffrey har vært gjennom både flere kreftbehandlinger og hjerteoperasjoner.

– Jeg er glad i å gå tur, men nå sliter jeg litt med angina, så jeg må ta det litt forsiktig.

Neste år har de vært gift i 70 år. De har hvert sitt svar på hva som er hemmeligheten for å holde ut så lenge.

– Pauline vil si: Bli ferdig med krangelen før dere går og legger dere. Hvis ikke blir man bare liggende og la tankene kverne. Mitt svar er seks ord: «Unnskyld, Pauline, det er min feil», ler Geoffrey.

LES OGSÅ: 

---

Geoffrey (89) og Pauline Walker (86)

  • • Har 365.000 følgere på kontoen @geoffreywalk på Instagram
  • • Har vært gift siden 1951
  • • Bor i Thringstone i Leicestershire i England

---

Enkelte av artiklene i Vårt Land er forbeholdt abonnenter. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Er du allerede abonnent? Takk for at du støtter oss så vi kan fortsette å levere kvalitetsjournalistikk hver dag!

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur