Kultur

Vårt Land fortsetter å vokse

Avisen har fått 3.000 flere abonnenter de to siste årene.

– Vi har passert målene våre, sier sjefredaktør i Vårt Land, Bjørn Kristoffer Bore.

Vårt Land har nådd 23.000 betalende abonnenter, noe som er en økning på 3.000 siden 1. januar i fjor. I løpet av de siste tolv månedene har avisen doblet nettrafikken generelt og antallet digitale abonnenter spesielt.

– Jeg er overrasket over hvor kraftig veksten har vært.

• LES OGSÅ: Prisdryss for Vårt Land under europeisk prisutdeling

Dagsorden

Sjefredaktøren forteller at Vårt Land blir hyppigere sitert i andre nyhetsmedier og oftere setter dagsorden. Forrige måned var Vårt Land den mest siterte av de såkalte meningsavisene i Norge.

– En kristelig dagsavis bør ha som mål å sette dagsorden, mener Bore.

All den tid en rekke enkeltsaker har solgt bra, er det en tydelig underliggende vekst som ligger til grunn, forteller sjefredaktøren. Stadig flere avislesere trekkes mot Vårt Lands digitale journalistikk, og den digitale satsningen blir pekt på som en av forklaringene for veksten. Bore ser en økende betalingsvilje for nyheter fra hele det kristne spekteret.

– Vi ønsker å være en tydelig dagsavis for hele det kristne Norge og for folk som interesserer seg for verdibasert journalistikk.

Øker bemanningen

I november 2018 feiret redaksjonen med kake etter at den digitale satsingen hadde begynt å gi avkastning. Bjørn Kristoffer Bore tok over som sjefredaktør 18. mars i år, da «veksten allerede var godt i gang».

– Dette kommer av god innsats fra hele redaksjonen. Fremover satser vi på journalistikken og øker den faste bemanningen.

LES OGSÅ:

• Vårt Land har snudd en ti år gammel trend

Vårt Land øker opplaget: – Vi har satset tydelig på å nå ut til hele Kristen-Norge

Siste brikke på plass – til Vårt Land fra Aftenposten: – Alle vet hvem som vinner av David og Goliat

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur