Kultur

Bokhandel med brennende hjerter

Bergen Kristne Bokhandel har kun én ansatt. – Vi er en hardbarka kristen bokhandel med rendyrket profil, sier butikksjefen.

Bergen Kristne Bokhandel åpnet i fjor høst, og daglig leder Britt Helen Opstad melder om økende interesse og nye kunder hver dag.

– Vi fikk en pangstart med julesalget rett i fanget i høst, og har foreløpig ingen helårstall. Men det ser faktisk ut til å gå veldig bra. Bergenserne setter pris tilgangen til en kristen bokhandel midt i byen, forteller hun.

LES MER: Bobestyrer tror på snarlig løsning for Vivo

Vivo Bokhandel la ned sin Bergensbutikk for tre år siden, og det skapte et savn. Britt Helen Opstad leder nå den eneste kristne bokhandelen i byen. Hun er eneste ansatte, i 80 prosent stilling, ellers er driften basert på frivillighet.

Frivillige

– Vi har et korps på 15-20 frivillige, men er alltid interessert i nye som vil gjøre en innsats. Det er ikke lettjente penger i bokhandlerdrift, og vi er avhengig av litt idealisme for å holde de faste kostnadene lavest mulig. De som stiller opp har brennende hjerter for den kristne litteraturen – og for å spre Guds ord, forteller hun.

Bokhandelen tilbyr ikke allmenn-litteratur, men dekker bredt med bøker fra samtlige norske forlag med kristen tilknytning. Opstad påstår de har nærmest samtlige titler fra disse forlagene.

– Vi har et bredt kristenliv i Bergen, og vi vil ha et tilbud til alle. Vi har bøker fra katolske forlag, og fra forlag med karismatisk profil, og alt der i mellom, sier hun.

Eierstrukturen er også bred, med alle de kristne forlagene representert, flere kristne organisasjoner og enkeltpersoner. Vivo Bokhandel er også aksjonær.

– Vi har hatt et utstrakt samarbeid med Vivo, og de har vært til god hjelp, sier Opstad.

Nå er det høysesong innen kristenlitteraturen, med stort salg av bibler og andaktsbøker til konfirmantene.

– Men det er gledelig at vi merker en jevnt økende tilstrømning generelt.

Hun tror på de brennende hjertene, og medarbeidere som tror på noe de vil bidra til å spre gjennom kristen litteratur.

– Som formidlere av kristen litteratur, brenner vi for bøkene, og har et mye nærmere forhold til innholdet enn det du vil finne i en profan bokhandels̄.

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur