Kultur

Emmy-pris til Anneke von der Lippe

Anneke von der Lippe er tildelt den prestisjetunge Emmy-prisen for beste kvinnelige skuespiller. Vinneren var «overveldet og veldig glad» da hun mottok prisen i New York mandag kveld.

– Det er helt utrolig og overveldende. Jeg hadde ikke trodd det, sier von der Lippes til NTB.

Prisen får hun for sin tolkning av lensmann Helen Sikkeland i NRK-krimen «Øyevitne».

Kulturminister Thorhild Widvey (H) var raskt på banen og gratulerte prisvinner von der Lippe og kaller prisen en stor anerkjennelse.

– Jeg hadde forberedt meg på ikke å vinne, så dette er jeg fantastisk glad for, sier von der Lippe som var Emmy-nominert i 2005, den gang for rollen som helseminister i «Ved kongens bord»..

LES MER: Her er årets beste TV-serier

Vel unt

Teatersjef Hanne Tømta ved Nationaltheatret er storlig begeistret over tildelingen av Emmy-prisen til Anneke von der Lippe.

– Det er helt fantastisk – og veldig vel unt henne! Det er stas å være den første norske skuespilleren som får Emmy-pris, og det er selvfølgelig hyggelig at det går til en av våre skuespillere, sier Tømta til Vårt Land.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Ulike roller

Anneke von der Lippe har i høst spilt Bakergutten i Dyrene i Hakkebakkeskogen, torsdag er hun på plass i nypremieren på Julemiddag og hun er allerede i gang med prøver til Liv Ullmanns oppsetning av Ingmar Bergmans Fortrolige samtaler, som har urpremiere 9. januar.

– Anneke von der Lippe er en allsidig og hardtarbeidende skuespiller med mange kvaliteter, som gjør at hun kan brukes i høyst ulike roller – fra Hakkebakkeskogen til hardbarka krim, sier Tømta.

– Dette er også en tildeling som viser en fortjent anerkjennelse for norsk dramaproduksjon, sier teatersjefen ved Nationaltheatret.

Les mer om mer disse temaene:

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal

Lars O. Flydal har i mange år vært journalist og fotograf i Vårt Land, og har dekket både kultur- og kirkeliv.

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur