Kultur

– Kristne er tykkhuda

Til høsten skal Odd Magnus Williamson og Henrik Thodesen lage humorprogram om norske komikeres kjedelige hverdag.

– Jeg tror mye humor kommer når man gjør de mest ordinære, vanlige ting. Tanken er da å henge med de menneskene jeg syns er morsomst, og lete etter hverdagskomikk.

Blant annet er Morten Ramm, Knut Nærum, Espen Eckbo, Hasse Hope, Linn Skåber, Dag Sørås og Anne Kat. Hærland med i serien.

Da Anne Kat. Hærland skulle kjøpe tomatplanter, en kjedelig situasjon i utgangspunktet, begynte hun å snakke til plantene sine. Men hun «koseprater» ikke, slik som de fleste gjør, hun prøver å bryte ned planten sin psykisk, og bruker hersketeknikk på krokusen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Tuller med kristne

Tidligere har Odd Magnus Williamson og Henrik Thodesen laget programmet Waschera Gud. Serien skulle harselere med den stereotype, kristne ungdomslederen.

– Jeg har pinsevenn-bakgrunn, og i programmet Waschera Gud harselerte vi med tanken om at alle kule, unge kristenledere skal ha skyggelua bak fram og ha flanellskjorte.

Williamson tror det er enkelt å harselere med kristne, siden de har mye selvironi.

– Kristne er tykkhuda. Det er verre med IS. De er litt mer selvhøytidelige, om vi kan bruke dét begrepet.

Tøyser du med kristendommen i den kommende serien?

– Nei. Nå er det ikke så gøy å harselere med kristne lenger. Det som er gøy nå, er å harselere med humanetikere. De er jo egentlig bare satanister, uten all moroa.

LES OGSÅ: Tør ikke spøke med islam

I en episode der ateisten Dag Sørås er med, lager Williamson og Thodesen en sketsj om Sørås' fiktive bror Natt Sørås.

– Han er den motsatte av Dag Sørås. Siden Dag er ateist, tilber Natt alle religioner. Det er en scene i episoden der jeg, som Natt Sørås, tilber syv religioner på en gang, sier Thodesen.

Tøyer grenser

Tidligere har Thodesen og Williamson laget humor for blant annet gruppen Torsdag kveld fra Nydalen, og som skuespillere i filmen Tina og Bettina. Begge stedene har Barnevakten.no advart mot blant annet stygg språkbruk.

«Historien er gjennomsyret av ironi, dårlig språk, overtydelige seksuelle referanser og en lengre sekvens som i bunn og grunn er en diger fyllefest.», skriver de.

– Må humor tøye grenser, Williamson?

– Ja, jeg tror det må til i humor. Det må være en salig miks av intelligent og barnslig humor. Samtidig: du kan kalle det sprenge grenser, men du kan også kalle det å bryte ned tabuer. Ved å tøye grenser opplyser man seerne, samtidig som man skaper en større forståelse av virkeligheten.

LES OGSÅ: – Bibelen er så å si fri for humor

Det er blant annet en scene i den nye serien der Williamson støvsuger penisen sin.

– Jeg blir nok nødt til å beklage til min mor for det.

Annonse
Annonse

Mer fra: Kultur