Kultur

Smil og tårer på Saras minnekonsert

Novembermørket ble erstattet av «Novermberlys» da 600 mennesker fylte Løken kirke.

For faren Jostein Holmedahl Sandsmark var lørdagens konsert det første møte med Løken kirke etter at datteren, Sara Christiane Holmedahl Sandsmark ble begravet.

– Nå kan jeg fylle på med litt lysere minner. Sara hadde blitt så lei seg hvis pappa bare hadde gitt opp. Konserten har gitt meg motivasjon til å stå opp om morgenen, sier han til Vårt Land.

Håpsfeiring

Saras foreldre hadde ønsket at konserten ikke skulle minne om en begravelse, men heller skulle være en feiring av håp, lys og kjærlighet.

Slik opplevdes det.

LES OGSÅ: Drapstiltale for påkjørsel av Bjørkelangen-jentene

14-årsdagen

Alexander Rybak, Trygve Skaug, Solveig Leithaug, Petter Simonsen og Oslo Soul Children var med på å hedre Sara Holmedahl Sandsmark på det som skulle vært hennes fjortende fødselsdag.

Tenåringsjenta ble drept i hesteulykken sammen med venninnen Tiril Huser Bølge i januar.

Mors sang

Tårer og latter hadde sin naturlige plass i kirkerommet denne lørdagen.

Moren, Kjersti Holmedahl Sandsmark, slo selv an tonen da hun startet konserten med folketonen «Eg veit I himmerik ei borg». Uten tonefølge.

Like sterkt var det da Oslo Soul Children, Saras eget kor, med Saras kusine Anna Holmedahl som solist, sang «En engel på jord». Sangen ble skrevet til minne om Sara:

Sorgen sluknet hen, en stjerne fant sitt hjem, så plutselig var du - borte

Du dro av sted med et smil, og kjørte mange mil, og livets unge vei mot din – Gud

Som sendte et tidlig bud.

Du synger blant englene i himmelen en vakker melodi. Du synger for oss som er forlatt her på jord.

LES OGSÅ: Saras siste reise

Saras idol

Alle som deltok var artister Sara satte pris på. Solveig Leithhaug, nær venn av foreldrene, hadde kommet fra Nashville samme dag for å delta.

- Soleveig var Saras store idol, fortalte programlederne Anne Gihlemoen og Steinar Holmedahl, Saras tante og onkel.

Sangeren Petter Simonsen fortalte at Sara på en konsert han holdt hadde vist med tommel opp hvordan hun trivdes med hans georgiske sang.

Trygve Skaug følte han fikk være med på innsiden av et hjerte da han sang sammen med Saras kusiner.

LES OGSÅ: – Himmelen har fått en ny engel

Familiekor

Og Holmedahl Family Choir bidro med en sang fra Kenya, landet der mormoren og morfaren hennes er misjonærer, et land som betydde så mye for Sara og hele familien.

Alexander Rybak var konsertens store overraskelse. Han holdt seg i kulissene til programmet gikk mot slutten. Da dukket han opp og spilte flere komposisjoner – til stor begeistring blant publikum.

- Han var også en av Saras store, musikalske forbilder, fortalte familien før de delte ut flybårne gaver til artistene: Fargerike sjal fra Mazai-folket. Dermed ble det en fargerik framførelse av «Thank you for the music» til slutt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur