I alkotåka
Alkoholens plass i kultur og selskapsliv har altfor ivrige vener i norske avisredaksjonar.
Julebord er arbeidsgjevarbetalt drikkepress, meiner gjestekommentator Johannes Morken.
Gorm Kallestad / NTB
I november summerte ei ekspertgruppe opp den nyaste forskinga om kva stoff kroppen vår treng av ernæring. Alkoholens energi og kaloriar blei teke med. Ut frå ernæringsomsyn var konklusjonen at det aller beste er å droppa alkoholen. Alkohol har, som stipendiat Erik Arnesen sa det til NTB, «ingen kjente, gunstige effekter, og det er giftig for alle kroppens organer».
Rapporten var eit fagleg bidrag til Helsedirektoratet som i august 2024 skal fornya norske råd om kosthald. Det blei overskrifter. Kommentatorar i store aviser rykte straks ut for å roa dei som var redde for øl- og vinflaskene sine.
Pussig samanlikning
Bestill abonnement her
KJØP