Sidene ved grisen

Det er lett å gløyme kva ein gris eigentleg er: Eit intelligent dyr vi deler 95 prosent av genene våre med, som liker aller best å grave i jorda etter mat, skriv spaltist Siri Helle.

Grisen er eit intelligent dyr som aller best likar å grave i jorda etter mat.
Grisen er eit intelligent dyr som aller best likar å grave i jorda etter mat.
Landbruks- og matminister Jon Georg Dale kom heim frå Brussel med 300 tonn tollfrie ribbekvoter. Samstundes ligg det 1.100 tonn svinekjøt på fryselager i Noreg. Det er kjøt produsentane ikkje har klart å selge.
Landbruks- og matminister Jon Georg Dale kom heim frå Brussel med 300 tonn tollfrie ribbekvoter. Samstundes ligg det 1.100 tonn svinekjøt på fryselager i Noreg. Det er kjøt produsentane ikkje har klart å selge.
Publisert Sist oppdatert

Denne kommentaren ble først publisert i april 2017.

Kvifor skal vi tenke på juleribbe no på våren – er ikkje det litt tidleg, når jula snarare er attom enn framom oss? Nei, det er faktisk heller litt seint: Ved alle høve om vi tek utgangspunkt i grisen.

Ein gris går drektig i tre månader, tre veker og tre dagar. Så skal grisungane leve til dei vert kring 80 kilo før dei kan slaktast. Det tek mellom fire og fem månader – og vips så har julekvelden kome både på kjerringa og alle dei forventningsfulle gjestane hennar.

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP