Store folkemengder samlet seg i kraftig regnvær på en rekke steder i byen.

I distriktet Sham Shui Po ble en drosjesjåfør slått til blods etter at han kjørte inn i en folkemengde som hadde omringet bilen hans.

– To kvinner ble truffet av bilen, og den ene av dem ble fastklemt mellom bilen og en butikk, sier et øyenvitne som kaller seg Wong.

Folkemengden klarte å skyve bilen unna kvinnen, legger vedkommende til.

Like før hadde en folkemengde plyndret et offentlig kontor i nærheten.

Aktivister har siden fredag holdt flere ulovlige demonstrasjoner og punktmarkeringer i Hongkong. Noen har også vandalisert T-banestasjoner og butikker.

Demokratiaktivister dro søndag morgen til en domstol for å be om oppheving av forbudet som Hongkongs myndigheter innførte midnatt natt til lørdag mot tildekking av ansikt i demonstrasjoner. En dommer avviste kravet.

Lørdag var hele T-banenettverket ute av drift som følge av skadeverk. Søndag var fortsatt om lag halvparten av T-banestasjonene stengt.

De stadig mer voldsomme protestene startet for fire måneder siden mot en lov som åpnet for å utlevere folk til Fastlands-Kina. Lovforslaget er siden trukket tilbake, men protestene er utvidet til å gjelde krav om demokratiske reformer og motstand mot kinesisk innflytelse.

(©NTB)

Les om Joshua Wong som vaks opp i ein luthersk heim og fekk rettferdssansen styrkt på kristen privatskule. Han kjempar for Hongkongs fridom.

• Les Helge Kjøllesdal artikkel Fra fange på Grini til misjonær i Kina i Vårt Lands serie «Derfor dro de»

• Les dette intervjuet med Joralf Gjerstad. Snåsamannen er tydelig i sin tale: Han mener evangeliet har sprengkraft mot vår tids egoisme