Denne boken gjør meg oppmerksom på hvorfor jeg har lest hele livet
Claire-Louise Bennetts høyst originale kjærlighetserklæring til litteraturen runder av et spesielt godt år for oversatte britiske romaner og memoarer.
FIKSJONELL MEMOAR: Claire-Louise Bennetts «Kasse 19» tar form som en fiksjonell memoar med en blanding av tankestrøm, erindring, litterær og feministisk diskusjon og refleksjon. Hard å gripe, men uhyre interessant å falle ned i, skriver Hilde Slåtto.
Conor Horgan
Lister, lister, lister. handlelister, huskelister, ønskelister og to-do lister. Det er tiden for mange slags lister. Men når jeg tar en kikk på lista mi over alt jeg har lest i år er det én interessant ting som peker seg ut: Det handler ikke om det faktum at veldig mange av titlene er oversatt til norsk eller at lista har en overvekt av kvinner – men det at de beste titlene faktisk alle er britiske.
Mangfoldig
Skotske Douglas Stuarts hjerteskjærende oppvekstroman Shuggie Bain, Bernardine Evaristos enestående flettverksroman Jente, kvinne, annet, Ali Smiths lekne og håpefulle Sommer, Maggie O´Farrells rørende, vakre historiske romanHamnet og Rachel Cusks svimlende kompakte Et tilfluktssted.