Nyheter

– Jeg håper min datter kan si stolt: «Jeg er tater»

Veronika Akselsen har selv blitt trakassert på skolen. Datteren på tre håper hun får det annerledes.

Artist Veronika Akselsen er enig med sin far, Elias Akselsen, i at en erstatningsordning må på plass. I dag kan man søke om en generell billighetserstatning. Dette er ikke nok, mener hun:

– En slik ordning er i realiteten en fraskrivelse av ansvar. Den norske stat har egentlig ikke gitt noen unnskyldning, bare en mulighet til å søke penger. Men 20.000 er ikke nok til å rette opp. Jeg synes heller at den norske stat kunne opprettet en egen erstatningsdel for tatere, slik at man viste at man tok ansvar.

LES OGSÅ: – 20.000 er ikke nok for et ødelagt liv

Er spent

Men hun vil ikke kalle det siste utvalgsarbeidet for svartmaling, liksom faren.

– Man kan være kritisk til at det er blitt forsøkt gjort tiltak tidligere, som det ikke er blitt så mye ut av. Men jeg føler at det i dag var mer enn ord. Og jeg er spent på hvilke ringvirkninger dette kan få for fremtiden.

LES OGSÅ: – Jeg har hørt dette mange ganger før, sier Elias Akselsen

Følg oss på Facebook og Twitter!

«Jeg er tater, jeg er tospråklig»

– Hva tenker du på?

– Jeg håper at mitt folk blir synliggjort, at for eksempel utdanningsdirektoratet kan åpne for å få vår historie inn i skolebøkene på en helt ny måte. Jeg har selv opplevd trakassering i skolen på grunn av mitt opphav som tater. Men jeg håper at min datter, som er tre år, derimot med stolthet kan reise sin hånd i klassen og si: «Jeg er tater, jeg er tospråklig», uten at hun blir utsatt for noe eller sett på som annerledes.

Les mer om mer disse temaene:

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv

Heidi Marie Lindekleiv er journalist i kulturavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter