Nyheter

Generasjonskamp i Oslo KrF

Det brygger opp til generasjonskamp om andreplassen på Oslo KrFs nominasjonsliste til stortingsvalget. Oddbjørg Minos blir trolig fremmet som benkeforslag.

Bilde 1 av 3

– Jeg er så godt som sikker på at det kommer et benkeforslag om at Oddbjørg Minos bør få andreplassen bak Hans Olav Syversen. Jeg vet at noen har ringt rundt, slik jeg også har meldt rundt for å oppfordre folk om å stemme på Ingvild Ofte Arntsen, sier Elisabeth Løland på spørsmål fra Vårt Land.

Flere Vårt Land har vært i kontakt sier de kjenner til at Minos trolig vil bli foreslått som benkeforslag. De viser alle til at dette handler om et miljø rundt tidligere eldrebyråd Aud Kvalbein har bekledd de fleste vervene i Oslo KrF i noen tiår. Denne gruppen ønsker fortsatt å bekle mange verv. Minos er én av disse. Hun er både nestleder i fylkesstyret og nestleder i KrF kvinner.

Ingvil Ofte Arntsen, som nominasjonskomiteen satte på andreplass, har bakgrunn som generalsekretær for KrFs ungdomsorganisasjon og jobber som rådgiver for KrFs Stortingsgruppe.

LES OGSÅ: KrF og Venstre samordner i innspurten

Ønsket ikke å kommentere

Vårt Land var i ettermiddag i kontakt med Aud Kvalbein. Hun var opptatt i jobbarrangement, men skrev senere i en tekstmelding:

«Det er delt innstilling fra nominasjonskomiteen på 2. plassen. Da skal de egentlig settes opp mot hverandre på vanlig måte. Dersom ikke det gjøres, regner jeg med at det benkes».

Vårt Land kjenner imidlertid til at det var dissens i komiteen, men ikke delt innstilling. Mindretallet kjempet hardt for å få til en delt innstilling, noe de ikke fikk til. Oddbjørg Minos har ikke svart på Vårt Lands henvendelser.

Elisabeth Løland håper nå at yngre krefter får slippe til:

– Jeg håper at de med lang fartstid i Oslo KrF vil se at de har fått veldig mange muligheter og verv. Jeg håper det vil ønske å løfte fram en kandidat som er litt yngre enn dem selv, men som faktisk har ti års politisk erfaring, sier Elisabeth Løland, som støtter Ingvild Ofte Arntsen.

– Det er en veldig bra liste som er foreslått i Oslo. Jeg har jobbet med Ingvild Ofte Arntsen på Stortinget og i KrFU. Hun har gjort en veldig god jobb. Jeg håper hun får plassen, sier Emil André Erstad.

LES OGSÅ: Forsøkte å kuppe Oslo KrF fra Bergen

Ystebø-kampanje for Minos

Det er ikke første gangen Oddbjørg Minos forsøker å vippe ut andre kandidater i Oslo KrF.

Høsten 2015 ble det jobbet hardt for at hun skulle danke ut Erik Lunde, som sto på førsteplass, ut av bystyret. Den gangen var det den kristenkonservative organisasjonen Kristenfolket, med base i Bergen, som drev kampanje for å få Minos inn på KrFs eneste faste plass i bystyret.

Kristenfolket betalte blant annet annonse og innstikk i Vårt Land, som så ut som den kommer fra KrF selv. Oppfordringen var å stemme Minos. Men det var ikke KrF som sto bak.

Leder for Minos-kampanjen var den gangen Norge IDAG-redaktør Bjarte Ystebø. Han sa til Vårt Land at han håpet Oslo ville få inn to kandidater, men gikk aktivt ut og oppfordret leserne av avisen til å påvirke Oslo-valget ved å krysse andrekandidaten Oddbjørg Minos oppover på listen. Hadde Minos rykket opp, ville Lunde falt ut.

Aud Kvalbein sendte den gangen personlige brev med oppfordringer om å støtte Minos kandidatur.

LES OGSÅ FRA 2015:

Erling Rimehaug: Underlig i Oslo KrF

Reagerer på falsk KrF-annonse

Minos fikk 1000 færre personstemmer enn Lunde i Oslo

Nederlag for Minos

Kampanjen i 2015 endte med massiv støtte til Erik Lunde, som fikk over tusen flere kumuleringer enn Minos.

Ingen Vårt Land har snakket med kjenner til noen innblanding utenfra denne gangen.

– Jeg har ikke inntrykk av at Kristenfolket er involvert denne gangen, sier Løland.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter