Nyheter

Fryser fortsatt penger til muslimer

Kulturminister Linda Hofstad Helleland åpner ikke pengekrana til Islamsk Råd, trass i ny redegjørelse fra styret.

Dermed skuffer hun midlertidig styreleder Kebba Seckas håp om at organisasjonen nå har klart å rydde opp.

– Ja, det tror jeg, svarte Secka bekreftende på Vårt Lands spørsmål torsdag, om hvorvidt han trodde kulturministeren nå ville gjenoppta den fryste statsstøtten.

LES MER: Islamsk Råd har gått fra vondt til enda verre

Prøvde å rydde opp

Norges eneste paraplyorganisasjon for muslimer skulle egentlig mottatt den andre av to årlige utbetalinger 1. juli.

Etter bråket på rådsmøtet 4. juni, der hele styret gikk av i protest mot at rådet ikke ville la dem kaste generalsekretæren, bestemte kulturminister Linda Hofstad Helleland at statsstøtten skulle fryses frem til hun følte seg trygg på hva som hadde skjedd. Kultur- og trossjefen var usikker på om styret var valgt på lovlig vis.

LES OGSÅ: Ber Islamsk Råd rydde opp så fort som mulig

Mandag denne uken sendte det midlertidige styret Helleland en redegjørelse og møteprotokoll fra rådsmøtet for å berolige henne. De fikk også formelt registrert seg som juridisk ansvarlige i Enhetsregisteret i Brønnøysund.

LES MER: Kebba Secka ble juridisk godkjent som leder av Brønnøysundregistrene

Åpner likevel ikke pengekrana – enda

Men Helleland åpner ikke pengesekken over natta. På forespørsel fra Vårt Land svarer departementets kommunikasjonsavdeling at de har innkalt Islamsk Råd Norge til nytt møte onsdag 23. august i Kulturdepartementets lokaler.

– Som det fremgår av brevet vil ikke andre halvdel av årets driftstilskudd bli utbetalt før møtet er avholdt, opplyser departementet.

Hvor lenge departementet vil holde tilbake støtten, er fortsatt uklart, men antas å vurderes etter at møtet i august er avholdt. Utover dette har de på det nåværende tidspunkt ingen kommentarer å gi om situasjonen i IRN, opplyser departementet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter