Nyheter

- Gir oss juridisk ryggrad

Kebba Secka tror kultur-
ministeren åpner opp pengesekken igjen når styret i Islamsk Råd nå er formelt godkjent av Brønnøysund.

Bilde 1 av 2

Den midlertidige styrelederen Islamsk Råd Norge utelukker ikke at dette styret sitter til mars neste år. Han er glad for at han nå tror han har ryddet opp i formalitetene kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) ba ham om.

Anmodningen fra kulturministeren var den direkte grunnen til at Secka og de andre i det nedsatte arbeidsutvalget, formelt har registrert seg som styremedlemmer i Enhetsregisteret i Brønnøysund.

LES OGSÅ: Islamsk Råd har gått fra vondt til enda verre

I tillegg har Secka og de to andre nyregistrerte styremedlemmene sendt en redegjør­else til Kulturdepartementet. I et ni siders langt dokument, sendt mandag kveld, har de beskrevet hvordan rådsmøtet tidlig i juni gikk for seg.

LES OGSÅ: En av Oslos største moskeer truer med utmeldelse

Juridisk ryggrad

Secka tror kulturminister Linda Hofstad Helleland nå vil skru opp pengekrana igjen. Driftsstøtten til Islamsk Råd ble vedtatt frosset av departementet i forrige­ uke, fordi kulturministeren var usikker på om det fungerende styret var lovlig valgt.

– Når vi nå er registrert i Brønnøysundregistret, har vi juridisk ryggrad til å sende­ statsråden den avklaringen hun ønsket. Nå er begge deler­ gjennomført, sier Secka.

Tror du Kulturdeparte­mentet nå kan gjenoppta stats­støtten?

– Ja, det tror jeg.

LES OGSÅ: Secka foreslår å dele IRN inn i regioner

Får ikke penger enda

På spørsmål fra Vårt Land om de nå vil gjenoppta driftsstøtten, svarer Kulturdepartementet via e-post at de har mottatt redegjørelse om situasjonen i Islamsk Råd Norge denne uken. De har invitert IRN til et møte 23. august, og informert dem om at utbetaling av driftsstøtte hvert fall ikke vil skje før det. Utover det har de ingen kommentarer.

LES OGSÅ: Kebba Secka er kontroversiell på grunn av omskjæring - snakker ut her

Kan sitte lenge

Flere i det muslimske miljøet mener nyvalg til styret må skrives ut snarest mulig. Men ifølge Secka kan det ta tid. Han utelukker ikke at de sitter frem til nytt årsmøte i mars. Ekstra­ordinær generalforsamling blir ikke før i høst. Da skal det velges valgkomite til nytt styre, eventuelt nytt midlertidig styre, sier Secka.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter