ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Som abonnent på Vårt Land får du:

Läs mer

Ber boikottere holde seg unna

Den palestinske menneskerettsaktivisten Bassem Eid har ingen tro på at boikott av Israel vil gjøre livet til palestinere lettere. – Dette er min konflikt, ikke LO sin, sier han.

ANNONSE
ANNONSE
Nyhet

– Til LO vil jeg si at det er jeg, sammen med resten av den palestinske og israelske befolkingen, som er eiere av konflikten. Jeg mener at det er vi som skal bestemme hvordan vi løser den. Ikke LO, ikke Norge og ikke resten av verden. Jeg vil ikke tillate dere å blande dere inn i min konflikt.

Den Norges-aktuelle, palestinske menneskerettsaktivisten Bassem Eid, som er invitert hit av organisasjonen Med Israel for fred (MIFF), er klar i sin tale: Internasjonal innblanding i Israel-Palestina-konflikten gjør bare vondt verre.

LES MER: LO står ved boikottvedtak 

LES OGSÅ: – LO-boikott kan bli Støres problem

BDS

  • BDS står for boikott, des-investeringer og sanksjoner.
  • BDS er en global kampanje som har som mål å legge økonomisk og politisk press på Israel. 171 palestinske organisasjoner gikk sammen om å starte kampanjen. Den spredte seg globalt på kort tid.
  • BDS' offisielle mål er at Israel trekker seg ut av de okkuperte områdene, at israelske arabere skal oppnå samme rettigheter som israelske jøder, og at palestinske flyktninger skal få vende tilbake til sine hjemsteder som de forlot ved opprettelsen av Israel i 1948.
  • Fra israelsk hold har BDS blitt karakterisert som antisemittisme. Internasjonalt har kampanjen også fått kritikk for å fokusere ensidig på Israel og jødene.

For å lese innholdet på vl.no trenger du et abonnement. Allerede abonnent? Logg inn

Få tilgang nå! Prøv oss gratis

  • Tilgang til alt vårt innhold på vl.no.
  • Tilgang til morgendagens avis allerede 21.15 kvelden i forveien som e-avis
  • Etter 3 uker stopper abonnementet automatisk.
  • 
Du får etter endt prøvetid et spesielt godt tilbud på et Vårt Land-abonnement

Prøv oss i 3 uker gratis Eller se flere alternativer