Kultur

Vårt Land vant mediepris

MEDIER: Forsiden som viser en rakett over stallen i Betlehem ble kåret til Årets forside under Nordiske Mediedager i Bergen.

Det var Vårt Lands forside til fjorårets juleavis, som vant den gjeve prisen torsdag kveld.

Forsiden er tegnet av Christian Bloom og viser stallen i Betlehem med Jesus, Maria og Josef – men med en rakett over stallen i stedet for Betlehemsstjernen.

Juryen skriver i sin begrunnelse:

«Forsiden viser både ro og uro på en sober og verdig måte. Når Vårt Lands lesere går inn i den stille tid, møtes de av sterk symbolikk på fronten i det julestjernen går over i rakett over stallen i Betlehem. Forsiden viser avistegningens enorme kraft og gir et brutalt bilde og perspektiv på at julefred ikke er noe som alle kan ta som en selvfølge».

Vårt Lands sjefredaktør, Bjørn Kristoffer Bore, mottok prisen sammen med religion- og featureredaktør Elise Kruse under Nordiske Mediedager i Bergen torsdag kveld.

VANT PRIS: Vårt Lands sjefredaktør, Bjørn Kristoffer Bore, og religions- og featureredaktør Elise Kruse mottok Årets forside-prisen under Mediedagene i Bergen torsdag kveld.

– Tragedien i Midtøsten er bunnløs, men det er fint å vinne»

«Tragedien i Midtøsten er bunnløs. Det er allikevel fint å vinne Årets forside for Vårt Lands forside 23.12.23. Fantastiske Christian Bloom fortjener all æren», skriver Bore i et innlegg på Facebook torsdag kveld.

I Vårt Lands juleutgave ble illustrasjonen etterfulgt av en leder med tittelen «En bønn om fred».

«Blooms illustrasjon kan leses på så mange vis, men den minner oss på at Gud kommer til menneskene uansett hvilken forfatning vi eller kloden er i. Vi kan ikke reservere Gud for det pyntelige, trivelige eller vellykkede», utdyper sjefredaktør Bore.

Christian Bloom

Vakte oppmerksomhet

Vårt Lands vant Årets forside-prisen i konkurranse med forsider fra Hallingdølen, Bergensavisen, Dagens Næringsliv (D2) og VG.

I tiden etter publiseringen nådde og engasjerte forsiden med illustrasjonen bredt i sosiale medier, meldte Vårt Land i vinter.


Les mer om mer disse temaene:

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kultur