Primum non nocere

KJØNN: Når man leser synspunktene til Fykse Tveit får man en ubehagelig følelse av at kirkens ledere ikke er oppdatert, og at de henger fast i myter som er skapt av ideologisk aktivisme. Det er for å tilstrebe skadebegrensning at myndighetene nå setter pauseknappen på.

SVARER PRESES: –Når man leser synspunktene til preses får man en ubehagelig følelse av at kirkens ledere ikke er oppdatert. Det er for å tilstrebe skadebegrensning at myndighetene setter pauseknappen på, skriver innsenderne.
Publisert Sist oppdatert

Tittelen betyr «først og fremst - ikke skade» og er det fundamentale prinsippet for alle helsearbeidere. Dette premisset har blitt aktualisert i erklæringen om kjønns- og seksualitetsmangfold. Erklæringen bygger på klassisk kristen tro, tanke og tradisjon og har ført til skarpe reaksjoner fra sekulære myndigheter, ikke helt overraskende. Mer overraskende er det at man fra sentralt hold i Den norske kirke, med biskop og preses Fykse Tveit i spissen, uttrykker skuffelse over initiativet og frykter at «teologien som fag settes i vanry». Et bærende argument for preses er at underskriverne burde vite at «dette er sårende og traumatiserende for de det gjelder mest».

Engstelsen for å skade pasienter deles av alle helsearbeidere. Det er bakgrunnen for at mange vestlige land nå setter bremsene på når det gjelder behandling av kjønnsdysfori. Dette gjelder eksempelvis i England, Finland og Sverige. Utviklingen går klart i retning av en mer restriktiv holdning til hele fenomenet.

Eksperimentell behandling

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS