Even Jacobsen

Leder i Grønn Ungdom Buskerud

Det var jeg som la ut posten om å evakuere barna i Morialeiren på FpU sin Facebookside. Det var ment som en aprilspøk fra Buskerud Grønn Ungdom sin side, da vi fikk overta Buskerud FpU sin Facebook-konto i anledning 1. april. Saken ble omtalt i Vårt Land 3. april.

Aprilspøken skapte reaksjoner, fordi noen synes det var upassende å tulle med en så alvorlig sak. Jeg har lyst til å fortelle hvorfor jeg valgte å gjøre det. Dette er mine synspunkter på saken. Jeg skriver på vegne av meg selv, ikke Grønn Ungdom.

Ment som humor

Det var ikke min hensikt å bagatellisere lidelsene i Morialeiren. Det var ment som humor, men jeg har forståelse for at noen oppfattet det som at jeg tullet med flyktningsituasjonen. Meningen var å lage humor på 1. april ved å legge ut noe som FpU aldri selv ville lagt ut, og se hvordan folk reagerte. Jeg mente å tulle med FpU sitt standpunkt i saken, ikke tulle med flyktningsituasjonen.

I tillegg fikk vi også muligheten til å formidle en veldig viktig sak. Når mennesker som sympatiserer med FpU ser en post om Morialeiren på FpU sin facebookside, vil de kanskje stoppe opp og tenke over hva de faktisk mener om saken. De ville kanskje tenkt over det på en helt annen måte enn om dette utsagnet hadde kommer fra noen i MDG eller Grønn Ungdom.

Derfor benyttet jeg muligheten til å poste. Det er krise i Moria-leiren i Hellas. 7500 barn er i dyp nød! De står uten humanitær hjelp, og mange risikerer å miste livet i løpet av kort tid.

Ikke usmakelig

Leder i KrFU, Edel-Marie Haukland, sa at hun mente det var direkte usmakelig å tulle med situasjonen i Morialeiren. Jeg er ikke enig! Å tulle med FpU sitt standpunkt er ikke usmakelig. Det som faktisk er usmakelig er at FpU ikke vil evakuere barna i Morialeiren. Situasjonen i Morialeiren er akutt, og mange risikerer å miste livet. Det er uansvarlig av FpU og ikke ville hjelpe. Jeg mener KrFU heller burde fokusere på å påvirke regjeringen til å gjøre noe for menneskene i Morialeiren, istedenfor å kaste bort tiden på å angripe Grønn Ungdom. Vi og moderpartiet vårt jobber faktisk for saken!

 

LES MER:

MDG vil evakuere asylsøkere fra Lesvos: Ber KrF sette hardt mot hardt

Frp lanserer ti tiltak for å hindre ny flyktningstrøm. – De vil avvikle asylinstituttet, mener asylorganisasjon

Krever at flyktningleire blir evakuert – Norge sier nei

Dråpen i Havet roper varsko for flyktniger: «I leirene finnes ikke Antibac. Det finnes knapt vann»