Nyheter

Menighet skal drive misjonsskole i Trondheim

Normisjon tar Gå Ut Senteret ut av bibelbeltet.

– Trondheim er blant annet valgt av misjonsstrategiske hensyn. Når skolen skulle flyttes, ønsket vi å flytte den til et sted utenfor bibelbeltet og et sted der det ikke er mange bibelskoler fra før, sier generalsekretær i Normisjon, Anne Birgitta Langmoen Kvelland.

Store underskudd

Bakgrunnen for at Gå Ut Senteret flyttes fra Hurdal i Akershus til Trondheim, er store underskudd og sviktende elevtall. Misjonsskolen, som er godkjent for 72 elever, har dette skoleåret bare 26 elever.

Avgjørelsen om flytting ble tatt på et ekstraordinært årsmøte sist fredag. Bakgrunnen for vedtaket er at Normisjon som skolens eier mener at det ikke er grunnlag for å drive skolen videre i sin nåværende form.

LES OGSÅ: Håpet på forsatt skole i Hurdal

Samarbeidsprosjekt

Driften av senteret blir nå et samarbeidsprosjekt mellom Salem menighet i Trondheim og Normisjon. Skolen beholder navnet «Gå Ut Senteret» og tar med seg studieinnholdet det har i dag, opplyser Ørjan Tinnen, prosjektleder for Gå Ut Senteret Trondheim til KPK.

– Det har vært viktig for oss her i Trondheim at det er Gå Ut Senteret som kommer til Trondheim og ikke en ny bibelskole, sier han.

«Storby» skal redde driften

Ifølge Tinnen er det et «storbykonsept» som må til for å redde driften, som fra starten av vil ha en grunnbemanning på fem ansatte.

– Det store underskuddet har tvunget frem endringer som sikrer bærekraftig økonomisk drift. I praksis er fordelen med Trondheim at man vil slippe å drifte eiendom, internat og et eget kjøkken, sier Tinnen.

Den nye plasseringen for Gå Ut Senteret vil knyttes til lokalene som Salem menighet i Trondheim benytter i dag, forutsatt at de godkjennes av fylkesmannen.

LES OGSÅ: Gå Ut Senteret flyttes til Trondheim

– Nøktern fremdriftsplan

Han sier de har arbeidet frem en nøktern fremdriftsplan som skal sikre den videre driften de neste årene. Den innebærer blant annet et forventet elevtall på mellom 20 og 30 elever det første året i Trondheim.

På lengre sikt er målet å benytte seg av alle de 72 godkjente elevplassene.

– Dagens elevtall er halvert i forhold til hva det var for to år siden. Derfor har vi vært nødt til å være både nøktern og ambisiøs samtidig. Men vi har godt av å ta noen steg på veien når vi nå skal etablere skolene i Trondheim, sier Tinnen.

– Positiv respons

Gå Ut senteret har i høst og i vinter drevet aktivt markedsføringsarbeid, og ifølge Tinnen har søkertallene for neste skoleår tatt seg opp. Han tror flyttingen til Trondheim gjør skolen attraktiv for søkere som ønsker en misjonsskole i en storby.

– Vi har tro på at det vil bidra til et mer respektabelt elevtall. De siste dagene har jeg faktisk ringt rundt til flere av søkerne, som har gitt veldig positiv respons til at skolen skal flytte til Trondheim, sier Tinnen.

Uavklart i Hurdal

Hva som skjer med bygningen i Hurdal etter at skolen flytter, er fremdeles uklart. Landsstyret i Normisjon har bevilget tid for å vurdere dette, og saken skal først behandles på landsstyremøtet i april, opplyser styreleder ved Gå Ut Senteret, Ole Martin Rudstaden til KPK.

– Jeg forventer ikke noe snarlig salg av bygningene og eiendommen, og tror det finnes flere gode alternativer for hvordan Normisjon kan bruke eiendommen i Hurdal.

– Hvorfor ble Trondheim valgt foran Østfold og Oslo?

– Normisjons menighet i Trondheim, Salem, er en bærekraftig og livskraftig menighet med en utadrettet profil. Menigheten har også en sterk disippelgjørende kultur. Samarbeidet med Salem og menighetens profil er viktig for at dette skal bli en god løsning for Gå Ut Senteret på sikt, sier Rudstaden.

Drøftingssamtaler med ansatte

Han forventer at søknaden til Utdanningsdirektoratet om å flytte skolen vil være avklart om senest et par måneder. Verken tillitsvalgt eller ansatte ved Gå Ut Senteret ønsker å kommentere saken foreløpig, men styreleder Rudstaden sier at han forstår skuffelsen.

– Vi er i gang med drøftingssamtaler med de ansatte for å høre hva de kan tenke seg, og vi vil avklare hvilke muligheter som finnes. Vi ønsker å høre om noen kan tenke seg å flytte med skolen til Trondheim, eller om det kan være andre arbeidsoppgaver i Normisjon som kan være aktuelle, sier Rudstaden.

– Har ingen plikter

Han understreker likevel at siden skolen flytter såpass langt, har den ingen plikter overfor de ansatte.

– Men vi anser de ansatte som skolens viktigste ressurs. Det er utrolig viktig å ta vare på den kompetansen som finnes ved skolen. Enten ved at noen ansatte blir med til Trondheim, eller ved at kompetansen overføres til nye ansatte på en god måte, sier Rudstaden.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter