– Ingrid Olava hvorfor reise helt til Kenya for å si at vi må tenke på klima?
– Kirkens Nødhjelp spurte om jeg ville være med. Jeg sa ja fordi jeg gjerne ville se klimaendringene på nært hold. Vanligvis fortelles historien om klimaendringer med dramatiske TV-bilder fra de verste naturkatastrofene. Dette prosjektet handler om hva små endringer, som at det blir to grader varmere betyr for mennesker andre steder. Jeg synes det var speende.
– Men tror du vi i Norge tenker mer på klima fordi du drar til Kenya?
– Jeg håper jeg klarer å formidle opplevelsene videre. Jeg tror ikke jeg skal redde verden. Men konkrete historier og eksempler er veldig viktig for at folk skal klare å tenke på noe så komplisert som klima. Jeg kan bidra med det.
Følg oss på Facebook og Twitter!
– Hva gjorde mest inntrykk på deg der nede?
– Å se hvor nært forhold masaiene hadde til dyra sine og hvor noen grader i temperaturøkning betyr for dem og deres liv.
– Du er jo egentlig sanger og komponist og når folk hovedsakelig gjennom musikken. Hvorfor skriver du ikke heller låter om klima?
– Det kan du si. Jeg har aldri vært politisk i musikken min. Men jeg har jo heller ikke prøvd noe særlig.
– Egentlig vil jeg gjerne bruke den formidlingsevnen jeg har til å fortelle folk om noe jeg synes betyr mye. Jeg sitter faktisk og skriver låter for tiden. Så kanskje jeg skriver en låt om klima, det kan godt hende.
– Hva er hellig for deg?
– For meg er kunst det største i livet, når vi mennesker med korte og skrøpelige liv klarer å lage noe som treffer noe fellesmenneskelig, noe som berører. Men jeg synes man skal være litt forsiktig med ordet hellig.
LES OGSÅ: Frykter ny storkrig