I over 40 år har Britt Kåsin vært en utrettelig forkjemper for mer frukt og grønt rundt om på norske­ kjøkken. Fra kinakålens inntog midt på 1970-­tallet produserer norsk landbruk i dag intet mindre enn 30 sorter salat.
I over 40 år har Britt Kåsin vært en utrettelig forkjemper for mer frukt og grønt rundt om på norske­ kjøkken. Fra kinakålens inntog midt på 1970-­tallet produserer norsk landbruk i dag intet mindre enn 30 sorter salat.

Hun er kina­kålens forsvarer

Mat-nestor Britt Kåsin takker ­kinakålen for at nordmenn ble et salat­spisende folk.

Publisert Sist oppdatert

'Er det ikke vakkert, spør hun og peker på en klase rips som pynter fatet med vafler.

Påleggsfatene på lunsjbordet hjemme på det blåmalte kjøkkenet er selvsagt dekorert med tomater, agurk, salat og paprika.

Etter å ha jobbet som folkeopplyser innen norsk landbruk i 45 år har 70-åringen nå blitt en aktiv pensjonist. Engasjementet for markens grøde er slett ikke lagt på hylla. Den tidligere informasjonssjefen i Opplysningskontoret for frukt og grønt har alltid vært glad i å fotografere. Når hun nå har god tid til sine morgenturer i og rundt Oslo, finner hun stadig nye motiver til både blogg og ­Facebook. Hun fortsetter å framsnakke et fargerikt kosthold, slik hun har gjort gjennom hundrevis av matoppslag i pressen.

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP