«Stigma», «frykt» og «vrangbilder». Dette sier unge om å dele tro på sosiale medier

SOSIALE MEDIER: Unge kristne og muslimer vegrer seg for å snakke om sin tro på sosiale medier. Flere forteller om frykt for å bli stigmatisert eller for at andre skal få retten til å definere deres religion.

?
OM Å DELE SIN RELIGION: Unge kristne og muslimer forteller om hvordan de forholder seg til sin egen religion på sosiale medier.
Publisert Sist oppdatert

– Noen muslimske gutter føler nok det er vanskelig å dele sin tro. De er nok redde for hva det vil si, både sosialt og yrkesmessig, om noen søker dem opp og ser at de skriver om islam, sier Faez Latif (18).

Vårt Land skrev nylig om en fersk forskningsartikkel av Irene Trysnes og Ronald Mayora Synnes. Deres funn viser at unge kristne og muslimer nøye vurderer hva slags religiøst innhold de deler for å unngå sosial ekskludering, konflikter og religiøse diskusjoner. Det er noe Latif som muslim kjenner seg igjen i.

Latif går på videregående skole og er med i Islamic Culture Centre (ICC) sitt ungdomsstyre. Han merker at flere lar være å skrive om tro på sosiale medier i frykt for stigmatisering, men selv ønsker han heller å være åpen som muslim.

Subscribe for full access

Get instant access to all content

Powered by Labrador CMS