Slik skal de redde døende pinsemenigheter

PINSEBEVEGELSEN: Over 100 pinsemenigheter har høy snittalder, lave besøkstall og risikerer nedleggelse på sikt. Pinsebevegelsen vil hjelpe, men frykter at pinsevenners ideal om selvstendighet vil stå i veien.

Ingunn E. Ulfsten, daglig leder i Pinsebevegelsen, pastor Knut Idland i Betel Hommersåk og Øystein Gjerme, leder for Pinsebevegelsens lederråd.
NYTT PROSJEKT: Over 100 pinsemenigheter risikerer nedleggelse. Nå starter Pinsebevegelsen prosjekt for å hjelpe. Fra venstre: Ingunn E. Ulfsten, daglig leder i Pinsebevegelsen, pastor Knut Idland i Betel Hommersåk og Øystein Gjerme, leder for Pinsebevegelsens lederråd.
Publisert Sist oppdatert

De neste ni årene har Pinsebevegelsen i Norge store ambisjoner, med mål om å etablere hundre nye menigheter innen 2030. Samtidig kreves mye arbeid for å opprettholde og utvikle de 330 menighetene som allerede eksisterer i Norges tredje største kristne kirkesamfunn.

Mens 200 pinsemenigheter regnes som veletablerte og livskraftige, er det over 100 menigheter som strever, ifølge en kartlegging Pinsebevegelsen har gjennomført.

– Gjennomgangsmelodien blant de som strever er få mennesker, høy snittalder og mangel på barne- og ungdomsarbeid, sier Knut Idland.

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP