Religion er politikk

Vi må skjelne mellom religion og politikk. Men å skille dem, det er umulig.

Ti tidligere og en nåværende partileder i KrF: Knut Arild Hareide (f.v.); Valgerd Svarstad Haugland og Kjell Magne Bondevik under partiets valgvake i 2011. – Bevisstheten om forskjellen på religion og politikk er større i KrF enn i de fleste andre partiene fordi mange på grasrota oppfatter partiet som Guds representant i norsk politikk, skriver Erling Rimehaug.
Publisert Sist oppdatert

Når et parti kaller seg kristelig, er det ikke lett å få gjennomslag for at man er et verdslig parti. Den kristendemokratiske ideologiveteran Idar Magne Holme i Kristelig Folkeparti sa da også at «partinavnet er en drøy munnfull» da han sist lørdag innledet på Kristendemokratisk forum i Oslo.

FØLG OSS PÅ: Facebook og Twitter

På grasrota er det nok fortsatt mange som oppfatter Kristelig Folkeparti som Guds representant i norsk politikk, og mange utenforstående tror at KrF også mener de er det. Dette har partiet måttet jobbe med, og derfor er nok bevisstheten om forskjellen på religion og politikk større i KrF enn i de fleste andre partiene. Det har resultert i ideen om et verdslig parti åpent for alle, men basert på verdier begrunnet i kristen tro.

For å lese saken må du være abonnent

Bestill abonnement her

KJØP